Sosyal girişimler ve sorumlu şirketler bir araya geldi

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF)’in, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Vehbi Koç Vakfı (VKV) ve Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (Impact Hub İstanbul) ortaklığında gerçekleştirdiği Sosyal Girişim İstanbul Projesi’nin en önemli ayaklarından PartnerUp Hızlandırma Programı’nın beş aylık ilk döngüsü tamamlandı. İstanbul’da faaliyet gösteren sosyal etki odaklı girişimlerle özel sektör arasında köprüler kurmayı amaçlayan programın ilk döneminde on bir girişim desteklendi.

Sosyal girişimler ve sorumlu şirketler bir araya geldi

İstanbul’da faaliyet gösteren sosyal girişimlerin etki kapasitelerini artırmayı ve özel sektörle sürdürülebilir bağlar kurmalarını hedefleyen Sosyal Girişim İstanbul Projesi’nin en önemli ayaklarından PartnerUp Hızlandırma Programı’nın beş aylık ilk döngüsü tamamlandı.

 

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Vehbi Koç Vakfı (VKV) ve Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID) ortaklığında yürütülen Sosyal Girişim İstanbul; İstanbul’da faaliyet gösteren sosyal etki odaklı girişimlerin etki ölçümleme, yönetme, pazara erişim ve kurumsal iş birlikleri geliştirme konularında kapasitelerini artırmayı amaçlıyor. Program kapsamında hayata geçirilen PartnerUp Hızlandırma Programı ise Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlayan ortaklıklar geliştirilmesine yönelik çalışıyor.

Sosyal girişimlerle kurumsal şirketler arasında köprüler kurmayı hedefleyen PartnerUp’ın ilk döngüsünün kapanış etkinliği 21 Eylül’de Impact Hub Istanbul’da gerçekleştirildi. Açılış ve kapanış konuşmalarını Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, İSTKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Serkan Korkmazarslan ve Impact Hub Kurucu Ortağı Semih Boyacı’nın yaptığı etkinlikte sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için atılan somut adımlar ve yeni işbirliği hikâyeleri paylaşıldı.

Beş aylık iki döngü şeklinde planlanan PartnerUp Hızlandırma Programı’nın ilk bölümünde, desteklenmesi kararlaştırılan girişimlere (Bilim Virüsü, Biriktir, Dem Derneği, Esmiyor, Gozen Institute, Harmoni Kadın Kooperatifi, HAU Biyoteknoloji, HYDROBORPEM, Köstebek, Legal Design Turkey,  This is Mana) koçluk desteği ve eğitimler verildi. Beş aylık süreçte girişimciler sunum yapma, bire bir görüşme, gelir getirici işbirlikleri yaratma konularında kendilerini geliştirirken; sorumlu özel sektör kuruluşları ise kendi sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla uyumlu hedeflere sahip girişimlerle etkileşime geçme ve pozitif sosyal etkilerini büyütme imkânı buldu.

Sosyal Girişim İstanbul projesiyle İstanbul merkezli sosyal girişimlerin etki odaklı düşünerek yenilikçi çözümler üretmeleri, yatırım almayı kolaylaştırıcı süreçleri deneyimleyerek uzun soluklu iş birlikleri geliştirmeleri hedefleniyor. Sosyal Girişim İstanbul Projesi kapsamında ayrıca, sosyal girişimcilik ekosisteminin farklı paydaşlarının görüşleri ve Social Value International, SDG Impact Standards, International Financial Reporting Standards Foundation- IFRS gibi uluslararası örnekler de dikkate alınarak sosyal girişimcilik alanında Türkiye’ye özgü bir sosyal etki raporlama standardı oluşturulması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın