DOLAR 32,5963 0.34%
EURO 34,8149 0.17%
ALTIN 2.508,530,98
BITCOIN 21103113.2604%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

21:22

YATSIYA KALAN SÜRE

Son 2 yılın en iyi bilim-kurgu filmlerini sizler için hazırladık

Son 2 yılın en iyi bilim-kurgu filmlerini sizler için hazırladık

ABONE OL
25 Haziran 2021 18:09
Son 2 yılın en iyi bilim-kurgu filmlerini sizler için hazırladık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şayet bilim- kurgu filmlerinden hoşlanıyorsanız gerekten doğru yerdesiniz. Bu yazımızda son 2 yılda çıkan en yeni ve en iyi bilim kurgu filmleri sizlere tanıtmaya çalışacağız.

Awake “ Uykusuz”

Amerika’da bilinmeyen bir nedenden dolayı elektrikle çalışan bütün aletler bozulur ve arabalar kullanılamaz hale gelir. Yaşanan felaket en çok insanları etkilemiştir artık hiç kimse istese bile uyuyamaz. Uykusuzlukla mücadele eden insanlar ilk aşamada zihin bulanıklığı yaşamaktadır. Mantıklı düşünemeyen insanlar iki aşamada korkunç halüsinasyonlar görür son aşamada ise hisleri krizine girerek ölmeye başlar insanlar akıl sağlığını kaybederler.  Bir Anne kızının uyuduğunu fark eder ve bu anne ve çocukları için felaketin kapılarını aralayan bir olay olur.

Coma

Gizemli ve korkunç bir kazanın ardından genç ve yetenekli Mimar tuhaf bir dünyada uyanır. Bu dünya komada olan insanların anıları ile örülmüş ve bütün fizik kuralları altüst olmuştur.  Hayata geri dönmek için zorlu bir savaş veren mimar, gerçek dünyaya çıkış yolunu bulmaya çalışırken hayatının aşkı ile tanışma fırsatı yakalar . Genç mimar tekrar hayata dönmek için komadaki dünyanın bütün kurallarını öğrenmek zorundadır.  Inception ve Matrix filmlerini sevdiyseniz Rus yapımı olan bu bilim kurgu filmini de sevebilirsiniz.

Greenland

Durdurulamayan yüzlerce göktaşı dünyaya çarpmaktadır. Yaklaşan göktaşının parçaları atmosfere girer ve dünyanın çeşitli yerlerinden felaket haberleri gelmeye başlar.  Çarpışma sırasında büyük bir yıkım yaratacak olan göktaşından korunmak için “Greenland” “adında yeri bilinmeyen tek bir bölge vardır . Sağlıklı insanlardan oluşan bir grup aile bu bölgeye götürülmek üzere seçilir. Seçilen evli bir çift çocuklarıyla birlikte bu yeri bulmak için yola çıkarlar ama doğanın ve insanların içinde bulunduğu karmaşa içerisinde bu yolculukları hiç kolay olmayacaktır Küresel felaketin geri sayımı devam ederken bu filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

Godzilla vs. Kong

Canavarların dünyada dolaştığı ve insanların gelecekleri için mücadele ettiği bir zamanda doğanın en güçlü ikilisi olan Godzilla ve Kong bütün rakiplerini ezen alfadır. Ancak bu yaşadıkları dünyada sadece biri hayatta kalabilir Bu sebeple aralarında daha önce hiç görülmemiş büyük bir savaş yaşanacaktır Yaklaşan felaketi söndürmeye çalışan insanlar bir çözüm arayışına girer ancak büyük bir çarpışma kaçınılmaz hale gelir.  Ölümüne yapılan bu büyük mücadelede karşılarına üçüncü bir rakip daha çıkar. Başarılı grafikleri ile seyirciye heyecanlı dakikalar yaşatan bu film hayranlarından tam puan almayı başardı.

Vivaryum

Genç bir çift ev sahibi olmak için bir emlakçı ile görüşür. Ancak bu emlakçı oldukça tuhaf davranmaktadır.  Ev bakmak için gittikleri mahalle ilginç derecede sıradan de tek düzelir Kimsenin olmadığı bu garip yerden kurtulmaya çalışan çift adeta bu eve sıkışıp kalmıştır. Hayatın gidişatını oldukça farklı biçimde ele alan bu filmi boş zamanlarınızda izleyebilirsiniz

The Invisible Man

Bu film zengin ve akıllı bir bilim adamı ile sürdürdüğü ilişkide şiddet gören genç bir kadının mücadelesini anlatmaktadır. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan genç kadın gecenin bir yarısı kaçmaya karar verir.  Eski sevgilisinin onu bulmasından endişe ettiği için saklanan genç kadın bu süreçte sevdiklerinden yardım alır. Ancak bir gün erkek arkadaşının intihar ettiğini öğrenir. Bu olaydan kısa bir süre sonra çevresinde paranormal olayların döndüğünü fark eder bu ürkütücü olaylar tehlikeli hale gelmeye başladığında kimsenin göremediği biri tarafından izlendiğini kanıtlamaya çalışır.  Ancak bu süreçte akıl sağlığından şüphe etmeye başlarlar. Yine farklı bir ters köşe ile karşılaşacağınız bu filmi bir solukta izleyeceksiniz

Love and Monsters

Distopik bir gelecekte füzeler yüzünden küçük canlıların genetiği değişir ve hepsi birer canavara dönüşür. Bu yeni dünyada insanların %95’i hayatını kaybetmiş kalanlar ise koloniler halinde yaşamanın bir yolunu bulmuştur Eski günlerini özleyen çok kendini eksik hissetmektedir yarım kalan aşkını bulmak için uzun ve çok tehlikeli bir yolculuğa çıkmaya karar verir.

Bliss

Kısa bir süre önce eşinden boşanan Greg’in hayatı pek de yolunda değildir. Genç adam aynı zamanda işinden de kovulmuştur. Ancak hiç beklemediği bir zamanda gizemli bir kadın ile tanışır Bu genç kadın bir similasyonda yaşadığına inanmaktadır. Greg başlarda İsabel’in bu teorisini mantıklı bulmasa da bir süre sonra söylediklerinin gerçek olduğunu fark eder.

Monster Of Man

Yasadışı bir operasyon yürüten yozlaşmış bir CIA ajanı bir robotik şirketiyle anlaşır.  Bu anlaşmaya göre 4 robot yasa dışı madde üretimi yapan bir kampa bırakılacaktır. Ajanın görevi bu robotik şirketinin karlı bir askeri sözleşme kazanmaya layık olduğunu kanıtlamaktır. Ancak bu plan düşünüldüğü gibi gitmez ve robotlar masum bir köyü katleder. Bu sırada 6 gönüllü doktor bu köyün katliamına tanık olmuştur. Yeni Hedef haline gelen doktorlarla ölümcül makinalar arasında bir yaşam mücadelesine girerler.

Bloodshot

Ray ve karısı öldürülünce bir grup bilim insanı onu kurtarmak için harekete geçer ve nanoteknoloji sayesinde tekrar hayata döndürmeyi başarırlar.  Artık Rey damarlarında dolaşan teknoloji sayesinde durdurulamaz bir güce sahip olmuştur.  Geçmişi ile ilgili hiçbir şey bilmeyen bu adam kendisi gibi süper askerlerle çalışır. Şirketin zihnini kontrol etmesi nedeniyle geçmişini tam olarak hatırlayamıyorum Ray’in hayatında her şeyi belirsizdir. Ancak günler geçtikçe bazı anıları belirmeye başlar ve yaşadığı acının intikamını almak için harekete geçer.  Aksiyon dozu yüksek olan bu film izleyiciye büyük bir ters köşe yapmaktadır

Tenet

Son dönemlerde birçok filmde gündeme gelen 3. Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir kargaşaya önlemeye çalışan bir ajanı ve yavaş yavaş yeniden şekillendirdiği zaman kavramını ele almaktadır. Zamanın ötesinde bir yerde uluslararası casusluk görevi yapan genç adam dünyayı kurtarmak için büyük bir savaşın içerisine girmek zorundadır.

Chaos Walking

Todd adında bir genç yeni dünyanın uzak bir gezegenin de yaşamaktadır. İnsanlık için bir umut olması beklenen yeni dünya “Noice” adı verilen bir virüs sebebiyle cehenneme döner. Bu virüs yüzünden Herkes birbirinin düşüncelerini görebilmektedir Ayrıca birçok kişiyi sonsuz gürültü sebebiyle deliliğe sürüklemiştir. Günün birinde Todd, Viola  adında bir kızla karşılaşır.  Virüs bu genç kızın yanında etkisiz hale gelmektedir. Birbirleriyle hep de alakası olmayan ikili keşfedilmemiş bir gezegende tehlikeli bir maceraya girerler

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.