DOLAR 32,3765 0.17%
EURO 35,0190 -0.21%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2257774-0.97954%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sofya’da Kalınacak En Güzel Konaklama Bölgeleri

Sofya’da Kalınacak En Güzel Konaklama Bölgeleri

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da nerede kalacağınızı seçmek söz konusu olduğunda, özel seyahat ihtiyaçlarınız için neyin en önemli olduğuna bağlı olarak çeşitli seçenekler vardır.

ABONE OL
27 Mart 2023 02:11
Sofya’da Kalınacak En Güzel Konaklama Bölgeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amacımız: Sofya’da kalacak en iyi bölgeyi bulmanıza yardımcı olmak, böylece bu Doğu Avrupa başkentine harika bir seyahat geçireceksiniz. Sofya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek çok fazla mahalleden bahsetmek mümkün, ancak biz, sadece en iyi ve en popüler 4 bölgeden bahsedeceğiz.

Sofya, Yunanistan’ın hemen kuzeyinde, Balkanlar’da, Doğu Avrupa’da Bulgaristan’ın en büyük şehri ve başkentidir. Ülkenin batı sınırı boyunca Vitoşa Dağları’nın eteğinde inşa edilmiştir

Şehir, birçok kültürel kuruma, önemli ulusal ve yerel üniversitelere ve diğer yüksek öğrenim kurumlarına, ticari işletmelere ve uluslararası şirketlerin bölge ofislerine ev sahipliği yapmaktadır. Sofya, tüm dünyada bir iş kurmak için en iyi on lokasyon arasında yer alma ayrıcalığına sahiptir. Ulusal kanal Bulgar Ulusal Televizyonu’na göre, özellikle bilgi teknolojisi kategorisinde öne çıkıyor.

2013 yılında, Sofya ayrıca tüm Avrupa’da ziyaret edilebilecek en uygun fiyatlı başkent seçildi ve bu da Sofya’da kalacak iyi bir yer bulmayı kolaylaştırdı. Sofya’da aralarından seçim yapabileceğiniz oldukça çeşitli alanlar var.

Sofya’da Nerede Kalınır ?

Sofya’da ilk kez konaklayacaklar için en iyi bölgeler, Sofya Şehir Merkezi, Vitoşa Bölgesi, Lozenets, Studentski grad, Oborishte, Lyuben Karavelov, Sofya Havaalanı Bölgesi ve Zhenski Pazar mahalleleridir. Bunlar, çok çeşitli ilgi çekici yerler ve olanaklar sunan popüler ve güvenli alanlardır. İşte Sofya’da nerede kalınır ? Sorunuza en iyi cevap olabilecek yerler ;

1.Sofya Merkez

Merkez olarak da bilinen Sofya Şehir Merkezi, birinci sınıf konumu nedeniyle ilk kez seyahat edenler için Sofya’da kalınacak en iyi bölgedir. Burada bir otel rezervasyonu yaparsanız, her şeyin ortasında, en gözde turistik mekanların yanı sıra çok sayıda restoran, bar ve mağazaya yürüme mesafesinde olacaksınız.

Merkez, tarihi yerler, güzel binalar, kafeler ve mağazalarla doludur. Şehir merkezi, Ulusal Kültür Sarayı, Ulusal Tiyatro, Rus Anıt Meydanı, Kartal Köprüsü gibi ünlü turistik mekanlara, çok sayıda müzeye ve dar sokaklardaki kiliselere ev sahipliği yapmaktadır.

Sofya Şehir Merkezi ayrıca iyi bağlantılara sahip toplu taşıma, harika gece hayatı, çok sayıda mağaza, kafe, restoran ve bar ile alışveriş imkanına sahiptir. İlk kez gelen turistler için Sofya’da kalınacak en iyi alandır. Merkezdeki otellerin çoğu lüks ve dünya markalarının bir parçası. Ama bütçeye uygun orta sınıf güzel bir otel de var. Alışveriş manyağıysanız, birçok butik ve mağaza bulabileceğiniz Vitoshka Caddesi’ni ziyaret etmelisiniz.

Sofya’nın merkezi, her zevke uygun çok çeşitli restoranlar sunmaktadır. Gece hayatı tüm hızıyla devam ediyor ve hemen hemen her tür müzik için kulüpler bulabilirsiniz. Tarihi binaları, dar sokakları ve kaldırımları, her köşe başındaki kafeleri, trafiğe kapalı yürüyüşleri ve “kent karmaşasını” seven gezginler için burası seçilecek en iyi merkezi konumdaki mahalle. Detaylı bir kalacak yer yazısı için https://gezilecekyerler-listesi.com sitesine göz atmanızı öneririz.

Buradan Bulgar başkentinin en iyi müzelerini ve kiliselerini keşfetmek çok kolay.

2.Vitoşa Bulvarı Yakınları

Boulevard Vitosha’nın mükemmel Sofya emlak konumuna sahip olduğu söyleniyor. Üst düzey mahalle, ana yaya yürüyüş caddesi ile sınırlanmıştır. Diğer tarafta, göz alabildiğine uzanan devasa ve tertemiz Yuzhen Parkı ile çevrilidir.

Buradaki sakinler ve turistler, gerekli tüm olanaklara yakın ideal bir konuma sahiptir. Ancak bu merkezi konumun dezavantajı, mahallenin oldukça kalabalık ve çok gürültülü olmasıdır.

En çekici yaya bölgelerinden biri olan Boulevard Vitosha (Bv. Vitosha), Sofya’nın en lüks destinasyonlarından biridir. Adını Bulgaristan’ın dördüncü en yüksek zirvesi olan Vitoşa Dağı’ndan alan Vitoşa Bulvarı, St. Nedelya Meydanı’ndan Güney Parkı’na kadar uzanır.

Dünyanın en pahalı alışveriş caddelerinden biridir. Bölgede çok sayıda tasarım mağazası ve benzer nitelikteki oteller ve restoranlar, kendilerini şımartmak isteyenler için mükemmel bir yer. Lüks gayrimenkullerle dolu, şehrin en zengin sakinlerinin birçoğu tarafından kuşatılacaksınız. Dinlenmek istediğiniz günlerde, keşfetmek için büyüleyici Yuzhen Parkı varken, Ulusal Kültür Sarayı (“NDK” olarak da bilinir), Sveta Nedelya Ortodoks Kilisesi ve Sofya Adliyesi gibi ilgi çekici yerler sizi her zaman rahatlatacaktır.

3.Vitoşa Bölgesi

Vitoşa’nın güney bölgesi, Sofya’nın eteklerinde, Vitoşa Dağı’nın kalbinde ve Çevre Yolu yakınında yer almaktadır. Kesinlikle Bulgaristan başkentinde yaşanacak en pahalı yerlerden biri. Bu mahallede hükümet konutları, diplomatik kurumlar ve başkanlık sarayı bulunmaktadır.

Vitosha Bölgesi, Sofya’da kalınacak en sessiz ve en güvenli yerlerden biridir. Bu alanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 10 asırlık eşsiz Boyana Kilise Müzesi’ni, Boyana Şelalesi’ni, Ulusal Tarih Müzesi’ni, Botanik Bahçesi’ni ve Dragalevski Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Dragalevtsi, Simeonovo ve Boyana mahalleleri arasında yer almaktadır. Komşu Simeonovo ile birlikte, Dragalevtsi, Vitoşa Dağı’nın kapılarından biri olarak kabul edilir ve muhteşem manzaraların yanı sıra kırsal alana doğru doğal yürüyüş parkurları sunar.

Bir dağ yürüyüşü çok fazla geliyorsa, çevrede bulunan başka parklar ve güzel manzaralar da vardır. Yürümeyi hiç sevmiyorsanız, sizi dağın zirvesine çıkaracak bir telesiyej bile var, bu nedenle zirveden muhteşem manzaraları kaçırmanıza gerek yok.

Köyde çok sayıda muhteşem geleneksel restoran ve mağaza bulunur ve bu da size otantik mutfaklar ve eşyalarla kendinizi şımartma şansı verir. Sofya’da nerede kalınır ? Sorusuna en popüler cevaplardan biri olan Vitoşa bölgesi ile Vitoşa Bulvarını karıştırmayın. Vitoşa Bulvarı, Sofya’nın şehir merkezinde her şeye yakın bir konumda bulunan pahalı ve lüks bir yer. Vitoşa bölgesi ise, şehir merkezinin dışında daha bütçe dostu bir bölgedir.

4.Lozenets

Şehrin güneyinde ve Vitosha semtinin yakınında yer alan Lozenets, batıda South Park’tan doğuda Borisova Gradina Park’a kadar uzanıyor. Komünist dönemden beri serin bir bölge olarak kabul edilmiştir. Sofya’nın en iyi yerleşim ve ünlü mahallelerinden biridir.

Komünist dönemde inşa edilmiştir, bugün Bulgaristan başkentinin en pahalı bölgelerinden biridir. Bölgedeki oteller, barlar, kafeler ve restoranlar, Sofya’daki en sofistike ve pahalı yerlerden bazılarıdır.

En ünlü dönüm noktası, 20. yüzyılın 50’li yıllarında inşa edilen “Lozenets Residence”, bugün sosyal etkinlikler ve düğünler için bir yer.

Lozenets, Sofya’nın en havalı mahallelerinden biri olarak kabul edilebilir, ancak bu, aşırı kalabalık ve aşırı yapılaşmayı tolere edebileceğinizi varsayar. Komünist dönemden beri popüler olan bu mahalle, Sofya’da yaşanacak en pahalı mahallelerden biri olmaya devam ediyor.

Yukarı Lozenets’ten, üst kat balkonlarından tüm Sofya’nın geniş manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Burada özellikle park yeri sıkıntısı var ve bu bölgede otellerin fiyatları anlaşılır bir şekilde daha yüksek. Birçok turistik mekana da yürüme mesafesinde olan bu büyüleyici mahallede birçok güzel restoran ve kaliteli kafe bulunmaktadır. Metro, onu şehrin görülmeye ve keşfedilmeye değer diğer bölgelerine iyi bir şekilde bağlar.

BONUS ; Katedral Saint Alexander Nevski Bölgesi

Katedral Saint Alexander Nevski, Neo-Bizans tarzı bir ulusal katedral türüdür. Bu görkemli kilise, bugün yeryüzündeki en büyük Doğu Ortodoks katedralleri arasında yer alıyor. 3.170 m²’lik alanıyla, bünyesinde inanılmaz bir 10.000 kişi konaklayabilir.

Bu katedral kesinlikle Sofya’dayken kaçırılmaması gereken bir yer. 1877-1878 Rus-Türk Savaşı’nda Bulgaristan’ın özgürlüğü için savaşırken ölen Rus birliklerinin fedakarlığını anmak için ulusal bir anıt anıt olarak inşa edilmiş, adını Rus önemli azizi Alexander Nevsky’den almıştır.

Katedral, Sofya şehrinin eski kesiminde en yüksek yerde bulunuyordu. İnşa edildiğinde, tüm Sofya’nın tamamen panoramik güzel bir manzarasını yönetiyordu. Katedralin hemen altında antik Roma-Bulgar kasabası Serdika ve antik dünyadan kalma Nekropol yer alır.

Katedral Saint Alexandar Nevski Bölgesi, Sofya’da kalınacak en iyi bölgelerden biridir. Doğal olarak, bu muhteşem kilisenin çevresindeki mahalle popüler, görkemli ve buna uygun olarak yüksek fiyatlı. Buradaki herhangi bir otel ve misafirhane, anlaşılır bir şekilde ziyaretçiler için pahalı olacaktır. Sırt çantalı gezginler ve hostel kullanıcıları için kesinlikle doğru bir bölge değil.

Eski Şehir Sofya’nın en yüksek kesiminde yer alan bölge, güzel, tarihi binalar ve pahalı otellerle çevrilidir ve bu da onu sofistike, kültürlü bir gezi için mükemmel bir yer haline getirir. Sofya’da nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi bölgelerden biri olsa da, bütçe dostu değildir.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.