Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Bazı saç renklerinin sizi olduğunuzdan daha genç gösterebileceğini biliyor musunuz? Peki ama nasıl? Saç renginizi ten ve göz renginize uygun tonlarda ve genç göstermeye daha meyilli renkler arasından seçim yaptığınızda daha genç görünmeniz mümkün olabilir. Bununla birlikte profesyonel bir kuaför desteği ile ombre, sombre, ışıltı ya da gölgeleme gibi uygulamalarla daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz. Peki, sizi daha genç gösterecek saç renkleri neler dersiniz?

Sizi Daha Genç Gösterecek Saç Renkleri

Hangi Saç Rengi Genç Gösterir?

En genç gösteren saç renkleri arasında kumral tonlarının ayrı bir yeri olduğu söylenebilir. Kumral tonları farklı cilt alt tonları ve göz renkleriyle uyum sağladığı için uygun kumral tonu seçildiği takdirde daha genç görünmeniz mümkündür. Ayrıca kumral tonları yüze daha canlı bir görünüm kazandırdığı ve doğal bir görünüme sahip olduğu için daha çok önerilir.

Bunun yanı sıra ten ve göz renginden bağımsız bir genelleme yapılacak olursa genç yaşlarda açık sarı ve bakır tonları genç gösterirken ilerleyen yaşlarda küllü sarı tonları hem daha genç hem de daha sofistike bir görünüm kazanmanıza yardımcı olabilir. Bu tonlar ile ayrıca saçlarınızda bulunan beyazları daha rahat kapatabilirsiniz. Ancak size en uygun saç rengini bulmak için birkaç ayrıntıya dikkat etmenizde fayda var.

Daha fazla tüyo için Yaşınızı Daha Küçük Gösteren Saç Renkleri konulu yazıyı da inceleyebilirsiniz.

Daha Genç Gösteren Saç Renkleri Nasıl Seçilir?

Sizi olduğunuzdan daha genç gösterecek saç rengi tonlarını belirlemeden önce kendinizle ilgili birkaç küçük bilgi edinmeniz, doğru rengi bulmanıza yardımcı olabilir.

Cilt alt tonunuzu öğrenin: Cilt analizi yöntemi ile cilt alt tonunuzu öğrenebilirsiniz. Böylece hangi tonların size daha çok yakışacağını ve daha genç bir görünümüne kavuşmanızı sağlayacağını öğrenebilirsiniz.

Doğallıktan şaşmayın: Doğal saç renginize uygun bir seçim yaparak daha doğal ve genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Doğal saç renginizden şaşmadan saçlarınızda gölgelendirmeler yapılmasını sağlayarak da daha alımlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Saç renginizin bir-iki ton açık ya da koyusunu da kullanabilirsiniz.

Peki ten renginize uygun saç rengini nasıl seçebilirsiniz? Gelin buğday, esmer ve beyaz tenlileri en genç gösteren saç renklerini keşfedelim:

Buğday Tenlileri Genç Gösteren Saç Renkleri Nelerdir?

Buğday tenlileri genç gösteren saç renkleri arasında kestane tonları, sütlü ve koyu çikolata ve sarı tonları sıralanabilir. Buğday tenliyseniz bu renklerden birinin alt ve üst tonlarını da bir arada kullanarak daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ten renginin avantajını değerlendirerek sarı tonlarından çikolata kahveye kadar geniş bir renk skalasında tercih yapabilirsiniz. Bu tonlar arasında seçim yaparken cilt alt tonuna göre bir seçim yapmanız gerektiğini unutmayın.

Esmer Tenlileri Genç Gösteren Saç Renkleri Hangileridir?

Esmer tenliler özellikle koyu renkler açısından avantajlıdır çünkü koyu tonları onlara en yakışan renkler arasında yer alır. Koyu kestane, çikolata kahvesi, mavi siyah tonları esmer tenlileri daha genç gösterecek renkler arasında yer alabilir. Önemli olan doğal görünümünüze en uygun tonu bulmak. Ancak açık renklerden vazgeçemiyorsanız bu durumda seçiminizi bal kahvesi ve küllü sarı gibi renklerden yana yapabilirsiniz. Esmer tenli biri olarak farklılık arıyorsanız siyah renk ve kaküllü bir model yaptırabilirsiniz.

Beyaz Tenlileri Genç Gösteren Saç Renkleri Nelerdir?

Beyaz tenliler kendilerini genç gösterecek saç rengini seçerken hem cilt alt tonlarını hem de doğal saç renklerini hesaba katmalılar. Doğallıktan yanaysanız kendi saç renginizin bir-iki ton koyu ya da açık tonlarından ilham alabilirsiniz. Daha iddialı bir görünüm için platin sarısı, turuncu ya da açık bal köpüğü gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca süpürge sarı olarak adlandırılan uçları açık dipleri daha koyu sarı tonlarıyla hem doğal hem de genç görünebilirsiniz. 40 yaş ve üzeri kadınların saçlarında beyazlar belirmeye başladığında platin sarı veya ince röfle uygulamalarıyla başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Saç ve cilt bakımı, güzellik sırları gibi konularda daha fazlasını öğrenmek isterseniz Saç Bakım Güzellik’i ziyaret edebilirsiniz!

Bir yanıt yazın