Sinem Sülün eski eşinin ailesinin açtığı davadan beraat etti

Sinem Sülün daha evvel yatak odasını dinledikleri savıyla kayınvalidesi Hikmet Birsen Yüksel ile kayınpederi Sami Yüksel’den davacı olmuştu ...

Sinem Sülün eski eşinin ailesinin açtığı davadan beraat etti

Sinem Sülün daha evvel yatak odasını dinledikleri savıyla kayınvalidesi Hikmet Birsen Yüksel ile kayınpederi Sami Yüksel’den davacı olmuştu. Mahkeme, Yüksel çiftini 2 yıl 6 ay 15’er gün mahpus cezasına çarptırmış ve Sinem Sülün’e 20 bin lira tazminat ödenmesine hükmetmişti. Sinem Sülün bu hadise nedeniyle eşi Mustafa Yüksel’den de boşanmıştı. Akabinde Sinem Sülün hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir dava açıldı.

Tescilli güzelin eski kayınvalidesiyle karşılaştığı bir ortamda “Oh olsun” halinde bir hareket yaparak “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, ayrıyeten Yüksel ailesine ilişkin bir fotoğrafı toplumsal medyada paylaşarak “özel hayatın gizliliği” kabahatlerini işlediği öne sürüldü. Sinem Sülün, hata ögeleri oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Mahkemenin gerekçeli kararında; Sinem Sülün’ün toplumsal medyada yayımladığı fotoğrafın, vaka tarihinden evvel gazetede ve birçok haber sitesinde çıktığı ve şikayetçilerin fotoğrafın yayınlanmasına reaksiyon göstermedikleri belirtildi. Mahkeme, Sülün’ün eski kayınvalidesine yönelik hareketini ise ısrarla tekrarlamadığı için süreklilik arz etmemesi nedeniyle beraat kararı verildiğini söz etti.

Bir yanıt yazın