DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BITCOIN 22991562.69634%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Şerife Bilgili Ercantürk “Her Yer Her Yerde” adlı kişisel sergisi sanatseverler buluşuyor
  • Magazin Name
  • Şerife Bilgili Ercantürk “Her Yer Her Yerde” adlı kişisel sergisi sanatseverler buluşuyor

Şerife Bilgili Ercantürk “Her Yer Her Yerde” adlı kişisel sergisi sanatseverler buluşuyor

ABONE OL
23 Ekim 2020 14:39
Şerife Bilgili Ercantürk “Her Yer Her Yerde” adlı kişisel sergisi sanatseverler buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Her yer Her yerde” sergisinin birincil anlatım aracı olan “renk” resmin salt unsurudur. Şerife Bilgili Ercantürk, resimsel kurgusunda rengi, resminin biçimsel unsuru olarak kullanmaya başladığından beri uyguladığı renk çizgileri ve alanları; ‘normal’ olanın değişim dengesine uygun bir tavır sergiliyor. Buna karşın ‘yapı’ ile ilişkili üretimi yön değiştirmektedir. Tuvale monte edilmiş inşaat malzemeleri, demir testereleri, mermer kesme taşları, kilitler, rulman ve makina parçalarının yokluğuyla azalan resimsel öğenin yerine kendi kendini yöneten özerk bir estetik olarak renk konulmaktadır. Zaman zaman monokroma kadar uzanan bu yalınlaşma kurulmakta olan yeni düzenin değişim dengesine benzer bir tavır takınıyor.

Adını pandeminin neden olduğu gündelik hayatımızda her an her yerde olabilme özgürlüğümüzden alan ‘Her yer Her yerde’ ile Şerife Bilgili Ercantürk; ‘ben’üzerinden beden aracılığıyla sınırları belirlenmiş bir alan ‘tuval’ yüzeyinde rengin tesir olanaklarını araştırır.

Sanatseverleri ve koleksiyonerleri, yerli-yabancı sanatçıların eserleri ile bir araya getiren Artweeks@Akaretler 28 Ekim – 8 Kasım 2020 tarihleri arasında Akaretler Sıraevler’in 25-27, 35, 37-39 ve 55 numaralı binalarında, birbirinden özel eserleri ağırlamaya hazırlanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.