DOLAR 32,3935 0.15%
EURO 35,0600 -0.14%
ALTIN 2.322,560,16
BITCOIN 22915792.92911%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Serdar Uzuntaş Türk tasarımının gururu oldu

Serdar Uzuntaş Türk tasarımının gururu oldu

ABONE OL
16 Temmuz 2020 20:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erkekler için sade ama fark yaratan ilginç tasarımlarla boy gösteren SR Serdar markasının yaratıcısı Serdar Uzuntaş, bu sene ilk defa dijital olarak gerçekleşen Milano Digital Fashion Week’te dünya markalarının arasındaki tek Türk moda tasarımcısı olarak yer aldı.İstanbul temalı koleksiyon Milano’nun en görkemli yapısı olan Duomo’nun duvarlarından da izlendi.

DİGİTAL GÖSTERİM YAPILDI

Bu sene pandemi nedeniyle ilk kez dijital ortamda düzenlenen Milano digital moda haftası, dünyanın her yerinden birbirinden değerli markaya ev sahipliği yapıyor. 14 Temmuzda başlayan ve 4 gün sürecek olan dijital etkinliğin bu yıl ki dünyaca ünlü modacıları arasında Türkiye’den tek moda tasarımcısı olarak katılan Serdar Uzuntaş yer aldı. Etkinliğin ikinci gününde, modern ressamlar Pierre Soulages ve Laszlo Lakner’ın yanı sıra Dawid Bowie’den de ilham aldığı yeni 2021 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu temalı moda kısa filmiyle Uzuntaş, Milano’da izleyicilerin beğenisine çıktı. Dijital Moda Haftası kapsamında gösterilen kısa film 15 Temmuz 2020’de Dolce& Gabbana’nın show filminden hemen önce gösterildi. Serdar Uzuntaş’ın İstanbul temalı koleksiyonun digital gösterimi ayrıca Milano’nun en görkemli yapısı olan Duomo Kilisesi’nin duvarına yerleştirilen dev ekranlardan da gösterildi.

Milano Fashion Week, Serdar Uzuntaş’ın Ocak 2020’de ilk kez sahneye çıktığı Milano Moda Pitti Uomo’dan sonraki ikinci adresi oldu. Dünyanın dev markalarıyla birlikte aynı platformda yer alan tek Türk tasarımcısıolan Uzuntaş, kensini besleyen yaratıcılık kaynaklarının izlerini kısa filminde izleyiciyle buluşturdu. Doğadan güzelliğe, sanattan renklere, müzikten dansa sevdiği temaları kullanan Serdar Uzuntaş’ın koleksiyonu, tüm bunların ince detaylarda ahenkle işlendiği özel parçalardan oluşan bir sanat eserine dönüştü. Tasarımcının kendi tasarımı olan geleneksel İngiliz aslanı motiflerinin yanı sıra bandana, eşarp ve pareo gibi aksesuarlar da koleksiyonun sıra dışı ve fark yaratan öğeleri olarak kendini gösterdi. Kimi parçalarını kadınların da severek giyebileceği bu gayet rahat, sade koleksiyonu tamamlayan deri detaylı sandalet ve ayakkabılar ise dikkat çekti.

TASARIMLARINDA GERİ DÖNÜŞÜMLÜ MALZMELER KULLANDI

İlham kaynaklarından biri olan doğanın, geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak Uzuntaş’ın tasarımlarında yer bulması koleksiyonu haleflerinden ayıran önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Serdar Uzuntaş koleksiyonunda pamuk, bambu keten gibi doğa dostu, geri dönüşümlü malzemeler kullanarak SR Serdar markasının da temel felsefesinde yatan giyimi rahat, basit ancak diğerlerinden ayrışan kıyafetleri moda dünyasına kazandırdı. Kendisinin şanslı kolye olarak adlandırdığı el yapımı aksesuarlar da koleksiyonun tamamlayıcı unsurları arasında yer aldı.

Milano Digital Fashion Week’e ilişkin açıklamalarda bulunan Serdar Uzuntaş, “Ocak 2020’de ilk deneyimim olan Milano moda haftası o kadar heyecan vericiydi ki, modaya bu kadar belirsiz bir zamanda da bende destek vermeye devam etmek istedim. Bu yıl benim için yapılan büyük jest ile bir tasarımcı olarak onur duydum diyebilirim. Zira Duomo Klisesi’nin duvarında bulunan büyük ekranlarda Benim koleksiyon filmimi yayınladılar. Bu Benim için de bir ilk oldu”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.