DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2272623-0.58988%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Senkron’a dair bir söyleyişi “Dijital Masumiyet”

Senkron’a dair bir söyleyişi “Dijital Masumiyet”

ABONE OL
27 Nisan 2021 05:42
Senkron’a dair bir söyleyişi “Dijital Masumiyet”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Contemporary’nin yeni koleksiyon sergisi Düş Suda, pandemi koşulları nedeniyle kamusal alanda ve çevrim içi gerçekleştirilen sunumlarla desteklenmeye devam ediyor.

Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği Düş Suda sergisi boyunca, Borusan Müzik Evi’nin vitrininde gösterilecek olan on yapıtlık video seçkisi, 15-30 Nisan tarihleri arasında video sanatını daha görülür hâle getirmek üzere düzenlenen SENKRON etkinliğinin de programına dahil edilmişti. Uluslararası güncel sanatın önde gelen isimlerinin çalışmalarını içeren bu sunum, koleksiyon sergisinin leitmotif’lerinden olan “geçirgenlik, akışkanlık” temalarına gönderme yapan tek kanallı video işlerine yer veriyordu.

Borusan Contemporary Müdürü, Dr. Kumru Eren’in sunacağı “Dijital Masumiyet” başlıklı konuşmada Sönmez, Borusan Müzik Evi vitrininde gösterilen koleksiyon seçkisine İstiklal Caddesi (2013) adlı işiyle dahil olan sanatçı Erdal İnci ile söyleşecek.

27 Nisan Salı günü, saat 16:00’da Zoom üzerinden gerçekleşecek olan çevrim içi etkinlik, daha sonra Borusan Contemporary YouTube kanalında yayınlanmak üzere kaydedilecek olup, etkinliğe katılım 100 kişi ile sınırlı olacaktır.

Dr. Kumru Eren kimdir?

Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’ndeki lisans eğitiminin ardından, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Contemporary Istanbul, Baksı Kültür Sanat Vakfı, Bakfı Platformu, Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi gibi çeşitli kültür kurumlarında yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Marmara Üniversitesi’nde bir dönem “Eleştirel Sanat Kuramları” dersi veren Eren’in yazıları, sergi katalogları ve monografilerin yanı sıra, ICEIstanbul Art NewsArtamVarlıkHürriyet Kitap SanatHürriyet Seyahat gibi yayınlarında yer aldı. AICA Türkiye, Friends of Ulay Foundation ve Baksı Kültür Sanat Vakfı, Baksı Platformu üyesi olan Eren, Borusan Contemporary’nin direktörlüğünü yürütmektedir.

Dr. Necmi Sönmez kimdir?

Mainz, Paris, Newcastle ve Frankfurt üniversitelerinde Sanat Tarihi eğitimi aldı. Wiesbaden Museum, Museum Moderne Kunst Stiftung Ludwig Viyana, Museum Folkwang, FRAC, TATE, Staatliche Museen Berlin, Borusan Contemporary başta olmak üzere birçok uluslararası müze ve koleksiyonda çalıştı. Skira Milano’da sanatçı biyografileri yayınladı. Halen Ruhr Museum/Zollverein Essen’de gerçekleşecek olan bir anıt projesinin küratörü olarak çalışıyor.

 Erdal İnci kimdir?

1983, Ankara doğumlu Erdal İnci lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü’nde tamamladı. Dijital fotoğraf, video, performans, bilgisayar destekli animasyon ve 3 boyutlu görüntüleme gibi disiplinlerde çalışan sanatçının işlerinin ana eksenini kamusal alanlar oluşturur. İnci, 2010 yılında başladığı “Clones Project” ile mekânları bir yandan kalabalıklaştırırken aynı zamanda tekdüzeleştiriyor; 2016’dan bu yana, kurucusu olduğu oddviz kolektifi ile ürettiği işlerde ise mekânları insansızlaştırıyor ve materyale odaklanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.