Şampiyonlar Ligi’nde yeni sistem

UEFA, 2022/2025 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi müsabakaları için yeni bir formatı onayladı. Bu formatta, 2022-2025 sezonundan itibaren turnuvalar "İsviçre sistemi"nde oynanacak. Takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılacak.

Şampiyonlar Ligi’nde yeni sistem

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre Şampiyonlar Ligi’ne katılacak ek takım şu kriterlere göre belirlenecek;

– Ulusal turnuvayı bu sezon UEFA ulusal sıralamasında 5. sırada bitiren takım, doğrudan grup aşamasına geçecek. – “Şampiyonlar Yolu” olarak adlandırılan deneme bonusu veren siteler Play-Off sisteminden gelecek takım sayısı 5’e çıkarılacak. – Kalan iki sıra, geçen sezon UEFA organizasyonlarında en çok puan toplayan iki ülkenin takımına gidecek. Örneğin, kural bu yıl yürürlüğe girseydi, iki yer bu sezon Avrupa Kupalarında en çok sayı atan İngiltere ve Hollanda’ya gidecekti.

2022-25 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonundan itibaren geçerli olacak turnuva sisteminin detayları da belli oldu. Sonuç olarak, her takım 36 takımlı ulusal şampiyonluk formatına uygun olarak iç saha ve deplasman maçı olmak üzere 8 farklı takımla 8 maç oynayacak. 8 maç oynandıktan sonra, sıralamadaki ilk 8 takım kesinlikle son 16’ya yükselecek. Sıralamada 9. ila 2. sırada yer alan takımlar, Son 16’ya kalabilmek için iki maç play-off oynayacak.

UEFA ayrıca Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nin 202-25 sezonundan itibaren bir formata geçeceğini söyledi. Buna göre, Avrupa Ligi formatında her takım 8 farklı takımla 8 maç,kapalı maç ve deplasman maçı yapacak; Konferans Ligi’nde 3 iç saha ve 3 deplasman olmak üzere 6 farklı takımla toplam 6 maç oynayacaklar.

 

Bir yanıt yazın