Samim Kocagöz, Anadolu’ya “Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet” belgeseliyle geri dönüyor

Samim Kocagöz, Anadolu’ya “Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet” belgeseliyle geri dönüyor

Samim Kocagöz’ün Anadolu’ya dönüşü, “Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet” belgeseli ile gerçekleşiyor. Bu belgesel, usta yazarın hayatını ve eserlerini konu alıyor. 10 Mart’ta Aydın’da başlayan ve 11 Mart’ta İzmir’de devam eden gösterimler, edebiyatseverler, sanatçılar ve Kocagöz’ün sevenleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Belgeselde Samim Kocagöz’ün aile yaşamı, yazarlık serüveni, eserleri ve edebiyat dünyasına katkıları izleyicilere aktarılıyor. İzmir Kültür Park’ta gerçekleşen gösterimin açılışında konuşan oğlu Şükrü Kocagöz, babasının eserlerinin ve fikirlerinin zamansızlığını vurgulayarak belgeselin yeni nesillere tanıtılmasının önemine değindi.

Belgesel ekibi adına konuşan yönetmen Mesut Gengeç, Samim Kocagöz’ün eserlerini beyazperdeye aktarmaktan duydukları gururu dile getirdi. Gengeç, belgeselde Kocagöz’ün eserlerine ve fikirlerine sadık kalmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Belgeselde Samim Kocagöz’ü, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Doğan Hızlan, Feridun Andaç, oyuncu Tamer Levent, eski Dışişleri Bakanı yeğeni Şükrü Sina Gürel, oğlu Şükrü Kocagöz ve İzmirli edebiyat çevrelerinden tanıyanlar anlatıyor. Belgeselin seslendirmesini ise oyuncu Tamer Levent gerçekleştirirken, müziklerini Yıldıray Gürgen’in yaptığı belgeselin yönetmenliğini Mesut Gengeç üstlendi.

Belgesel, drama canlandırmalarla izleyicilere duygusal anlar yaşatırken, Şükrü Kocagöz tarafından belgeseli hazırlayanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bir yanıt yazın