Salt Beyoğlu

“Uzaklar'da İstanbul" temalı sergi 28 Ocak- 3 Nisan 2020’ye kadar sergilenecek.

Bugüne kadar salt Beyoğlu’na yolu düşmeyenler varsa bundan sonra kesinlikle düşmeli.Son zamanlarda öyle güzel çalışmalar yapıyorlar ki ,sanatı seven herkesin mutlaka kendinden bir şeyler bulabileceği kalitede etkinlikler. Türkiye tasarımı eğitimden örnekleri barındıran Bauhaus Imagınısta “Uzaklar’da İstanbul” temalı sergi 28 Ocak- 3 Nisan 2020’ye kadar sergilenecek.

Öncelikle bu sergiye uzaklarda İstanbul sergisi kapsamında Türkiye’deki temel tasarım ve temel sanat eğitimlerinde öncü yaklaşımlar ve eğilimler irdeleniyor. Bauhaus Sanat ve tasarım ve mimarlığı bir araya getirerek sanata farklı bir anlayışla çalışmalarını sanat severlerin beğenisine sunuyor.1940’lardan 1970’lere İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet tarihi güzel sanatlar Yüksek Okulu Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar casino slot oyunları akademisinde ikişer haftalık arşiv sunumları ve birer günlük 4 atölyeli  programları incelemeye açıyor. Bunun yanı sıra “orada her kimse” “mutluluk resimlerimiz”  “uygun adım marş” “aslına sadık kalınmıştır” “modern zamanların göçebe ressamı” “idealist mektep” “üretken atölye” “zahiri mekanda arşiv” Bu yıl önemli sergilerinden.

Salt Beyoğlu aynı zamanda muazzam  Kütüphanesi ile göz kamaştırıyor değişik mimarisi insana huzur veren ortamı,sahip oldugu sirin kafe ve her türden değişik kategorideki kitapları bulabileceğiniz son derece entellektüel bir ortam.

İstiklal caddesi üzerinde yer alan altı katli Salt Beyoglu 1850-1860 yılları arasında inşa edildi.1950’ler itibariyle yerleşik nüfusun Beyoğlu genelinde seyrekleşmesi sonucu konut işlevinden tümüyle arınmış ,ticaret politika, sanat gibi etkinliklere hizmet etmeye baslamıştır.

Bir yanıt yazın