DOLAR 32,5179 0.2%
EURO 34,8044 0.14%
ALTIN 2.494,971,34
BITCOIN 20700305.54034%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Prostat Kanseri Ve Mutluluk Çubuğu

Prostat Kanseri Ve Mutluluk Çubuğu

Prostat, erkeklerde bulunan bir organdır. İdrar esnasında idrarı mesaneden dışarı veya boşalma esnasında meni taşıyan tüp olan üretrayı sarar. Prostat bezinde gelişme ihtimali olan en yaygın üç sorun prostatit, İyi huylu prostat büyümesi (BPH) ve Prostat Kanseridir. Prostat kanseri teşhisi konulmuş olan erkeklerin prostat bezinin cerrahi biçimde tamamen çıkarılması yoluyla yapılan tedaviye radikal prostatektomi ameliyatı denir. Bu ameliyat geçirilmiş olan erkeklerin çoğunda geçici veya kalıcı sertleşme sorunları görülebilir. Ameliyat sonrası sertleşme bozukluğu hastanın yaş durumuna, anatomisine, kanserin durumuna ve ameliyattan önceki cinsel ilişki devamlılığına bağlıdır.

ABONE OL
30 Ocak 2023 23:40
Prostat Kanseri Ve Mutluluk Çubuğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prostat, yalnızca erkeklerde bulunan bir organdır. Genel bir tabir ile bir ceviz büyüklüğündedir. Mesanenin hemen alt tarafında bulunur. Prostat, idrar esansında idrarı mesaneden dışarı veya boşalma esnasında meni taşıyan tüp olan üretrayı sarar. Prostat, boşalma esnasında ortaya çıkan sıvı olan spermin yaklaşık dörtte birini üreten yapıdır.

Prostat bezinde gelişme ihtimali olan en yaygın üç sorun:

1-) Prostatit olarak da bilinmekte olan prostat iltihaplanması: Antibiyotikler ile tedavi edilebilir.

2-) Benign Prostat Hipertrofisi (BPH) : Halk arasında İyi huylu prostat büyümesi biçiminde de bilinir. BPH 50 yaşın üstündeki erkeklerde sık biçimde görülür. Yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olarak göze çarpar. BPH üretranın kademeli biçimde sıkılmasına ve bazen de idrara gidilmesini zorlaştırabilir. BPH ile alakalı semptomlara alt idrar yolu semptomları adı da verilir.

3-) Prostat Kanseri: Bu olgun erkeklerde en sık görülmekte olan kanserdir ve dünyada erkeklerin kanser neticesinde ölümlerinin Akciğer kanserinin ardından en yüksek ikinci sebebidir.

Prostat Kanseri ve Sertleşme Bozukluğu İlişkisi

Prostat kanseri teşhisi konulmuş olan erkeklerin prostat bezinin cerrahi biçimde tamamen çıkarılması yoluyla yapılmakta olan tedaviye radikal prostatektomi ameliyatı adı verilmektedir. Bu ameliyatı geçirmiş olan erkeklerin çoğunda geçici veya kalıcı sertleşme sorunu görülebilmektedir.

Radikal prostatektomi adı verilmekte olan işlem prostat ve çevresindeki dokuyu tamamıyla ortadan kaldıran bir ameliyattır. Bu sebeple hastalarda pek çok yan etkileri bulunur. Bunların başında da sertleşmeyi sağlayan sinir demetlerine ameliyatla zarar verilebilme imkanıdır.

Sinirlerin çoğunluğu tedavi ile korunsa bile hastalar arasında geçici yahut da kalıcı sertleşme sorunu çok yaygındır.

Ameliyat sonrasında sertleşme bozukluğu hastanın yaş durumuna, anatomisine, kanserin durumuna ve ameliyattan önceki cinsel ilişki devamlılığına bağlıdır. Çoğu araştırma, radikal prostatektomi ameliyatı olan kişilerin % 50 ile % 80’inin ameliyattan sonraki ilk yıl esnasında sertleşme bozukluğuna sahip olduğunu bildirir. Sinir koruyucu cerrahi de bile sertleşme sorunun düzelmesi 12-24 aya kadar sürebilmektedir. Bu sürecin sonunda kişilerin % 40 ile % 80’inde sağlıklı cinsel birleşme için erektil fonksiyonları geri dönmektedir.

Halk içinde mutluluk çubuğu olarak da adlandırılmakta olan penil protezler yüksek başarı oranı ile son basamak ve kalıcı tedavi olarak göze çarpar. Bunun yanında penil protezler sertleşme sorununa doğala en yakın ve kalıcı sonuç sağlarlar. prostat kanseri ve mutluluk çubuğu ilişkisinde merak edilen soru kanser tedavisinin sonrasında mutluluk çubuğu ameliyatı olunabilir mi sorusudur. Bu sorunun cevabı net olarak evettir. Kanser tedavisi kişinin mutluluk çubuğu taktırmasına engel olmaz.  Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.