DOLAR 32,5895 0.3%
EURO 34,7670 -0.03%
ALTIN 2.488,500,18
BITCOIN 20508362.6861%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

Project’07 festivali başlıyor

Project’07 festivali başlıyor

ABONE OL
29 Nisan 2021 09:39
Project’07 festivali başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin iş birliğiyle hayata geçirilen sanat, tasarım ve iletişim festivali Project’07 başlıyor. Bu yıl yedincisi online olarak düzenlenecek festivalin teması ise “Bir Varmış Bir Yokmuş: Ev” olarak belirlendi. Festival boyunca sanatseverlerle buluşturulacak tüm projelerde “ev” içerisinde barınma ve korunma yerini, dünyayı, zamanı, duyguları ve bedeni içinde barındıran çok katmanlı bir gerçeklik olarak ele alınacak.

Yaratıcı öğrenci festivali iki bölümden oluşacak

Project’07 bu yıl 1 Mayıs tarihinde 11’inci ve 12’nci sınıf lise öğrencilerine açık olacak online atölye çalışmalarıyla başlayacak. Festivalin ikinci ayağındaysa atölye çalışmalarının çıktılarının sergileneceği online bir sergi ile Mor Çatı, Beliz Güçbilmez, Neriman Polat, Serhan Ada, Beral Madra ile yapılacak söyleşiler ve Mehmet Altuğ Ersoy yürütücülüğünde düzenlenecek film okuma atölyesi yer alacak. 1 Mayıs’ta başlayacak atölyeler kolajdan, deneysel çizime, fotoğraftan performansa kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilecek. Bu atölyeler farklı disiplinlerden yurt içinde ve yurt dışında tanınan sanatçılar tarafından yürütülecek. Türkiye’nin dört bir yanından atölyelere katılacak lise öğrencileri, online ortamda sanatçılarla birlikte üretmenin ve kendilerini ifade etmenin keyfine varacak.

Sanatçılar lise öğrencileriyle online atölyelerde buluşacak

1-2 Mayıs ve 8-9 Mayıs’ta Kırkayak Kültür ile işbirliği içinde Aile Fotoğrafları ve Ev Hikâyeleri adlı atölye düzenlenecek. Eda Çekil tarafından yürütülecek atölyede buralı ve göçmen liseliler bir araya gelip evlerindeki aile albümlerini ve evi/memleketi çağrıştıran objeleri birbirlerine anlatacaklar. 15-16 Mayıs’ta Eda Gecikmez tarafından Fantastik Kolaj Atölyesi yürütülecek. Öğrenciler evde kolayca bulabilecekleri malzemeler ile bedenlerini evleri olarak hayal edecek ve kolaj yapacaklar. 18-25 Mayıs’ta düzenlenecek Öykülerde Ev’de ev temalı altı öykü Pelin Buzluk tarafından liselilerle birlikte değerlendirilecek. Rezzan Gümgüm’ün yürüteceği 22-26 Mayıs tarihlerindeki Çaydanlık Deneysel Çizim Atölyesi’nde yaratıcı çizim olanakları basit ev araç gereçleri kullanılarak deneyimlenecek.  Performistanbul’dan 20 Mayıs’ta Ekin Bernay, 27 Mayıs’ta M K Yurttaş yürütücülüğünde liselilerle birlikte beden ve ev temalı performanslar sergilenecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.