Prof. Dr. Zümra Atalay okurlarıyla buluşuyor

Prof. Dr. Zümra Atalay İnkılap Kitabevi çatısı altındaki kitaplarıyla imza gününde okurlarıyla buluşuyor...

Prof. Dr. Zümra Atalay okurlarıyla buluşuyor

Psikoterapi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında deneyimli psikolog, yazar Prof. Dr. Zümra Atalay; Mindfulness ve şefkat felsefesi üzerine çalıştığı ‘’Şefkat Korkaklara Göre Değil’’ ve ‘’Şefkat-Zorlayıcı Duygu ve Durumlarla Yaşayabilme Sanatı’’ kitaplarıyla okurları ile imza gününde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Atalay, bugüne kadar yürütmüş olduğu çalışmalar ve bilgi birikimine dayanarak insan yaşamını ve ruhsal durumunu daha olumlu hale getirmek amacıyla hazırladığı kitaplarını sadece kişisel görüşleri çerçevesinde değil aynı zamanda bilimsel temellendirme yaparak ilgililerin beğenisine sunuyor.

Prof. Dr. Zümra Atalay, şefkat ve bilinçli farkındalık (Mindfulness) temelleri üzerine hazırladığı kitaplarıyla 19 Mart Cumartesi günü saat 15:00’de D&R Kanyon ve 20 Mart Pazar günü saat  16:00’da D&R İzmir Optimum’da okurlarıyla bir araya geliyor.

 

Benliği Daha Bilinçli Hale Getirmek İçin Kılavuz Niteliğinde İki Kitap

Psikiyatrist Dr. Erik van den Brink ile yine sertifikalı mindfulness eğitmeni Frits Koster tarafından verilen Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam Eğitim Programı’nın sekiz oturumunun birebir çevirisinden oluşan ve kare kodlarıyla ulaşılabilen sesli uygulamalar, meditasyonlar, çalışma notları içeren Şefkat Korkaklara Göre Değil, okurun önce kendisine sonra da dışarıya karşı nezaket geliştirmesini ve anda kalarak hayatının direksiyonunu ele almasını amaçlıyor. Yazarın uzun yıllara dayanan deneyimleri ve alanla ilgili yürüttüğü çalışmalarıyla hazırladığı Mindfulness ise; Uzakdoğu kültürlerinde asırlardır başvurulan, anlamlandırılması zor olan bu kavramı oldukça anlaşılır ve sade bir dille aktarıyor. Kişinin hayatı anlamlandırması, duygu durumu ve ruhsal dünyasına olumlama yapması açısından oldukça değerli olan Mindfulness felsefesi Prof. Dr. Zümra Atalay’ın öncülüğünde bireylere faydalı bir deneyim yaşatıyor.

Bir yanıt yazın