Pressure “Basınç” film incelemesi

Hayatta kalma mücadelesi anlatan filmlerden hoşlanıyorsanız "Pressure" tam size göre bir film.

Pressure “Basınç” film incelemesi

Bugünde muhtemelen izlemediğinizi hatta adını bile duymadığınızı düşündüğüm ama bana göre güzel bir film olan Pressure “Basınç” filmini sizlere tanıtacağım.

Pressure filminin senaryosunu Louis Bavter, Alan McKenna, Paul Staheli üçlüsü yazarken filmin yönetmenliğini Ron Scalpello yapmış. İngiliz yapımı bu filmde Danny Huston, Matthew Goode, Joe Cole, Daisy Lowe gibi oyuncular başrolü paylaşmışlar.

Filmimizin konusuna gelince bilim insanları sadece uzayı değil aynı zamanda karanlık okyanusları da incelemektedir. Okyanusun dibinde bulunan petrol boru hatlarını tamir etmek için zemine dalan 4 kişilik dalgıç ekibinin hayatta kalmasını anlatıyor.

Karanlık bir bodrum katı, 4 kişilik kısıtlı oyuncu kadrosu ve mekanlarıyla film öyle bir izleyicisini sarıyor ki. İlla bir filmde gerilim olması için maskeli katil olmasına gerek yok. Şayet hayatta kalmayı anlatan filmleri seviyorsanız bu film tam size göre.

İMDB puanı düşük olmasına aldırış etmeden filmler seyrederim. Pressure’de IMDB’den 5.7 puan almış. Bunun yanında film sitelerindeki yorumların bazıları film hakkında olumsuz olmasına rağmen bu tarz filmleri seviyorsanız gerçekten biçilmiş kaftan bir film.

Filmi izledikten sonra ilk aklıma gelen neden ülkemize yapımcılar bu tarz filmler yapmıyorlar? Bu sorunun cevabını vermek aslında çok zor değil. Zira bu tarz filmlerin çekimleri gerçekten zor. Teknolojik olarak, masraf olarak ve bu tarz Türk filmlerine alışık olmayan sinemaseverlerin bu tarz bir filme nasıl bir tepki vereceğini bilmedikleri için yapımcılarımız bu tarz film yerine kopya filmlere para yatırmaya ve bizlere sunmaya devam ediyorlar.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın