Şimdi düşünüyorum da, Niyazi Gezer ile ilk karşılaşmam, ” Müştemilatta Şenlik Var ” adlı oyunda yaşar kıldığı diyabet hastası baba rolüyle olmuştu.Sahnede, hani derler ya, ışık saçıyor, rüzgar estiriyordu adeta.” Komşumu Kim Öldürdü ? ” de emekli subay kimliğinde yine doğal içten oyunculuğunu, sempatisini ortaya koyuyor ve ” Meyhanede ” canlandırdığı Neyzen ile bir anda yıldızlaşıyor, hak ettiği alkışı fazlasıyla alıyordu.
Bildiğim kadarıyla, bundan tam otuz sekiz yıl önce, Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatroya başlamış Niyazi Gezer.
1987 senesinde İstanbul Basın Müzesi’nde Hüseyin Hilmi Bulunmaz ile Bulunmaz Tiyatro’da oyuncu ve yönetmen olarak görev almış.
1990’da Kaan Erkam ile Oda Tiyatrosu’nu kurmuş. Burada kendi yazdığı ve çeşitli yazarların oyunlarında oyunculuk, yönetmenlik, yönetmen yardımcılığı yapmış.Tiyatroyla hemhal olmuş.Nasıl desem, tiyatro sar’ası içinde yaşamayı seçmiş.
Yetmemiş ” Ben ve Ben ” adlı oyununu yazmak için, özel izinle Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastahanesi’ne yatmayı, orada tedavi gören hastaları gözlemlemeyi başarmış…oyunu yazıp, sahneye taşıdıktan sonrada bir dönem psikiyatrik tedavi almış.Böylesi bir insanla aynı yüzyıllarda yaşadığım için nasıl mutlu olmam, nasıl övünmem ?
Niyazi Gezer gerçek bir tiyatro adamı.”Şimdi, hemen, şuan, daha yarın bile olmadan yeni bir oyunun ilk okuma provası için hazır”dır, inanın.
Artık biliyorum, sahnedeyken insanüstü olan aktörlerden biri o.Hayatın ruhunu doğru okuyan bir aktör
Benim için Oda Tiyatrosu’nun vazgeçilmezidir Niyazi Gezer.