Pınar Çekirge “Mahşerin Üç Atlısı …”

Pınar Çekirge “Mahşerin Üç Atlısı …”
Moda Sahnesi yapımı, Kemal Aydoğan’ın yönettiği ” Caligula Suiskastı ” oyununun üç oyuncusundan bahsetmek istiyorum size.
Adem Yıldırım ” Caligula Suikastı ” oyununda, sahne egemenliği, neredeyse mücevher ustası özeniyle işlediği, üst düzey oyunculuk performansı… bakış, mimik, jest kullanımındaki başarısıyla, incelikli güldürü oyunculuğunun en güzel örneklerinden birini, herhangi bir klişeye tutunmadan sunuyor.Tempo ve zamanlaması kadar, sahne ve izleyici arasında kurduğu duygusal bağla da bütünselliğini koruyarak, dört dörtlük bir oyunculuk sergiliyor.Ve yaşar kıldığı karakterle doruğa erişiyor.
Mehmet Tekatlı ” Büyük Şans ” oyunundan sonra ” Caligula Suikastı ” nda da başarısını perçinleyerek, kendini aşıyor.
Münircan Cindoruk ” Torun İstiyorum “, ” Fırtına “nın ardından yaşar kıldığı Caligula ile sahnede fırtına estiriyor.
Adem Yıldırım, Mehmet Tekatlı, Münircan Cindoruk oyunun bildirisini, alt metinlerini seyirciye en etkileyici biçimde eriştiriyorlar.Üç aktörün sahne üstü uyumu, usta işi takım oyunculuğuna da iyi bir örnek teşkil etmiş.Ortaya koydukları ‘nitelikli, inandırıcı, sarsıcı, mükemmel performanslı’ yorumlar övgüye değer.Üç aktörden hiçbiri, ama hiçbiri sahnede rol yapmıyor, sonuna kadar oynuyor.Yaşatıyor.Böylece de, izleyici daha ilk an’dan itibaren, sahne önemli hadiselerle karşı karşıya kalacağını duyumsuyor.
Özetle, olur olmaz sanatçı dediklerimiz, payeler verdiklerimiz ile  ‘sahici sanatçı’yı artık birbirlerinden ayıralım, diyorum.
Moda Sahnesi ‘ne, çağdaş, kılı kırk yaran, kaliteli, söylenecek sözü ve özü olan, ilkeli tiyatroculuk anlayışları için tekrar teşekkür ederim.
Fotoğraflar : Neriman Uysal

Bir yanıt yazın