Pınar Çekirge “Film Gibi Hayatlar”

Pınar Çekirge “Film Gibi Hayatlar”

Beş yıldır, her pazar saat tam 12’de TRT 2’yi açıp, televizyonun karşısına geçtiğimi ve ” Hülya Koçyiğit ile Film Gibi Hayatlar ”  programını, her defasında çok şeyler öğrenerek/hatırlayarak/ notlar alarak izlediğimi, itiraf etmeliyim.

Hiç kuşkusuz, ilerde sinema, tiyatro, müzik tarihimize dair araştırma yapacak olanların bu programı kaynak olarak almaları, yararlanmaları kaçılmazdır.

”  Film Gibi Hayatlar ” yarına kalacak, son derece önemli, bir o kadar da arşiv değeri olan bir görsel bellek çalışması aslında.Hiçbir yapımcının bir araya getiremeyeceği isimleri konuk ediyor ve onların hayat / sanat öyküleri, anekdotlar, hatıralar eşliğinde, kayıt altına alınıyor.Bir dönem belgeselleştiriliyor.

Filiz Akın, Deniz Gökçer, Ediz Hun, Ayşen İnci, Yılmaz Gruda, İzzet Günay, Göksel Arsoy, Suna Keskin, Zihni Gökyay, Ani İpekkaya, Selim İleri, Kayhan Yıldızoğlu, Ajda Pekkan, Serpil Tamur, Rasim Öztekin, Demet Akbağ, Lale Belkıs, Civan Canova, Tamer Yiğit, Mustafa Sağyaşar, Nesrin Sipahi, Nazan Şoray, Jeyan M.AyralTözüm, Eşref Kolçak, Ayla Algan, Safa Önal, Duygu Sağıroğlu, Fatma Karanfil, Kamuran Akkor, Suna Selen.. ” Film Gibi Hayatlar “a katılan isimler arasında ilk aklıma gelenler.Ayrıca Türkan Şoray var.Türker İnanoğlu, Deniz Türkali, Ali Poyrazoğlu, Nevra Serezli ve daha niceleri.

 

Son yıllarda birilerinin farklı yerlerden bulup, duydukları, geçerliliğini araştırmadan doğruluğunu kabul edip paylaştıkları uyduruk bilgileri, kopyalayıp çoğaltanlarla o kadar sık karşılaşır olduk ki…işte, ” Film Gibi Hayatlar ” içerdiği ‘ birinci ağızdan aktarım’larla da doğru bilgi için bir başvuru kaynağı işlevine sahip.

Böyle programların kültür sanat hayatımıza olan katkıları o kadar önemli ve değerli ki aslında !

Sahi, ” Film Gibi Hayatlar ” oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcıları konuk ediyor bir de bu hayatların fanatik hayranı olmuş izleyiciler var.Umarım yeni sezonda o tutkulu hayranlardan da söz açılır.

Pınar Çekirge /Magazinname.com

Bir yanıt yazın