Pınar Çekirge “Bana Derler Aşk …”

Pınar Çekirge “Bana Derler Aşk …”
Sinan Demir’i gerçek bir edebiyat tutkunu olarak tanıyorum.Kelimenin tam anlamıyla bir kitap sever, dahası günümüz koşullarında tiyatro yapacak kadar cesur, gözü kara bir adam.
Sinan Demir’i bir prova öncesi zorlukla yakaladım, zamanı kısıtlı olduğu için, sorularımı üst üste sıraladım.Sonra da noktasına, virgülüne dokunmadan, ne söylediyse yazdım.
– ‘ Bana Derler Aşk ‘ adlı bir oyun kaleme almış, yönetmişsin.Sana neden aşk diyorlar, diye sormasam olmaz şimdi. Hem magazinel yanı da var bu sorunun.Sahi neden sana aşk diyorlar ?
– Çünkü ben aşk dolu bir insanım, aşk adamıyım, aşk olmadan bir hiçim. Ya da dürüst cümlelerle ifade etmem gerekirse, aşk olmadan ben bir hiçim, her bakımdan noksanım. Aydınlık güneşin altında gözü ve gönlü kör biriyim.
Zira: aşk, benim için inandığım gerçek, kutsal saydığım su ve taptığım Tanrı’dır.
Aşk var olma sebebimdir. Aşk biraz da kendimi kendime anlatma sanatımdır belki de. Buhranlı dönemlerimin güneşi ve ufkudur.
Sahi aşk olmadan biz neyiz ki!
Bu yüzden ‘Bana Aşk Derler’.
– ” Bana Derler Aşk ” projesi nasıl doğdu ?
– Hep mitoloji ve komedi ikilisini bir arada harmanlayarak, güldürü unsuru ağırlıklı olan bir tiyatro oyunu yazma hayalim vardı. Nitekim 2020 yılının sonunda, ki o dönem hayatımda duygu yoğunluğunu en çok yaşadığım dönemdi, bir gece sabaha doğru saat 03.00 sularında ilk replikleri yazmaya başladım. Tabii, o zamanlar ilham perilerim olan Çehov, İbsen ve Shakespeare de vardı yanımda. Düşünsene, gecenin o saatinde sabah vaktine ramak kala, böyle bir tekst  yazmaya karar veriyorsun. Hem de Çehov gibi olmak istiyorsun. Doğrusu, büyük bir imrenme ve cesaret hali.
– Bu projede kimlerle çalıştın ?
– Ufuk Fikret Ozan, Nurcan Doğan ve Evin Özbey. Mükemmel bir sanat ekibim var. Mutfak ekibim benim Shakespeare müzikalimdir. Gül bahçemdir.
– Sezonun bitmesine bunca az zaman kalmışken perde açmak fikri nereden geldi aklına ?
– Çılgınlık, kuşkusuz…ama biliyorsun beni, tanıyorsun. Tiyatrosuz yaşayamam.İşiime aşığım, işim de bana. Eve ekmek su götürür gibi. Bir elimde umudum, diğer elimde ise uçsuz bucaksız hayallerim var.
– 13 Haziran akşamı oyun başladığında, en başta yönetmen olarak kurduğun düşün yüzde kaçına erişmiş olacaksın ?
– Zor bir soru… İlk oyun olacağı için minimum yüzde elli, diyelim. Çok çalışıyoruz, emek veriyoruz.Yine de son söz hep izleyicinin.
Bu arada sana çok teşekkür ediyorum Pınar.Her zaman ki desteğin için. Seni bir konuda çok kıskanıyorum haberin olsun.
‘Neden mi, ‘ diye soracak olursan hemen söyleyeyim
çok güzel ve sevgi dolu bir kalbin var.
” Bana Derler Aşk ” ın sezonu çok, alkışı bol olsun.Sesi, yankıya dönüşsün.

Bir yanıt yazın