Perihan ninenin büyük azmi

Perihan Beyaz’ın üniversitelerde ders olarak okutulacak başarısı

Sivas’ın Sıyrındı köyünde dünyaya gelen Perihan Beyaz, köyde ilkokul olmamasından dolayı babasının yardımı ile okuma yazma öğrendikten sonra erken yaşlarda evlenerek yuva sahibi oldu.

Bugün 67 yaşında 3 çocuk annesi olan Perihan Beyaz ailesinin desteği ile 60 yaşında iken açık öğretim ile ilkokulu bitirdikten sonra 63 yaşında iken dışarıdan ortaokulu bitirerek çevresindeki herkese örnek oldu.

Perihan Beyaz ilk kez 19 Mayıs törenlerinde kendisine ait bir şiiri okuduktan sonra şiirler yazmaya başladı. Geçtiğimiz yıl “Beyaz Şiirler” adını verdiği şiir kitabını e-kitap üzerinden internet üzerinden şiir severlere sunarken bu kitabından elde ettiği 2 bin lira geliri de Sivas’ın Akıncılar kaymakamlığına teslim ederek bu para ile kız çocuklarının eğitimine destek oldu.

İkinci kitabını çıkarmaya hazırlanan Perihan Beyaz Milli Eğitim Bakanı’na ulaşarak ikinci kitabının basılması için destek talebinde bulunurken bu kitabından elde edilecek geliri de yine kız çocuklarının eğitimine harcayacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın