DOLAR 27,1479 0.08%
EURO 29,0073 0.11%
ALTIN 1.680,480,38
BITCOIN 721493-0,15%
İstanbul
24°

AÇIK

13:02

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

meritroyal güncel giriş milosbet giriş betovis betmatik trabzon saç ekim veslot trwinlink.com trwin.info pusulabet twitter vbet twitter betovis mrbahis twitter betovis betfokus twitter exxenbet twitter betvoy tipobet365 hiltonbet betmatik trwin sahabet ikimisli twitter kalebet giriş kalebet 1trwin.com betovis giriş

Özgün Baskı Resim Atölyesi İlk Konuk Sanatçısını Ağırladı
  • Magazin Name
  • Yerel
  • Özgün Baskı Resim Atölyesi İlk Konuk Sanatçısını Ağırladı

Özgün Baskı Resim Atölyesi İlk Konuk Sanatçısını Ağırladı

ABONE OL
27 Mart 2023 19:07
Özgün Baskı Resim Atölyesi İlk Konuk Sanatçısını Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul halkına çok yönlü bir müze ortamı sunan Galeri Beylikdüzü’nde ekim ayından bu yana devam eden Özgün Baskı Resim Atölyesi, ilk konuk sanatçısını ağırladı. Atölyede, ressam ve illüstratör Yeşim Paktin, baskı tekniği olan “Cyanotype” üzerine gençlerle keyifli bir çalışma gerçekleştirdi.

Basın Bülteni Paketi

Beylikdüzü Belediyesi ile Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle ilçeye kazandırılan ve sanatseverlerin buluşma noktaların biri olan Galeri Beylikdüzü’nde sanat etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bu kez, Galeri’de ekim ayından bu yana devam eden Özgün Baskı Resim Atölyesi, ilk konuk sanatçısını ağırladı. Atölyede, ressam ve illüstratör Yeşim Paktin tarihte hızlı ve pratik bir çoğaltma tekniği olan “Cyanotype (Resimsi fotoğraf tekniği)” üzerine gençlerle keyifli bir çalışma gerçekleştirdi. Baskı tekniğinin detaylarını Paktin’den dinleyen öğrenciler, öğrendikleri bilgileri pratiğe dökerek kendi eserlerini oluşturdu.

Tekniğin geçmişi 1840’lara dayanıyor

Cyanotype tekniğinin fotoğraf baskı tekniğine benzediğini söyleyen Yeşim Paktin, “Bu teknik, 1840’larda bir İngiliz bilim insanı tarafından bulunmuş. Demir tuzlarından yapılan iki çözeltinin karıştırılmasıyla bir solüsyon elde ediliyor. Kağıtlara sürülen bu solüsyon, güneş ve UV ışığına karşı duyarlı. Biz de bu baskı tekniğinde solüsyon sürülmüş kağıdın üzerine istediğimiz şekildeki desenleri yerleştirerek bir kompozisyon yaratıyoruz. Sonra UV ışığıyla kağıdımızı pozluyoruz. Ardından güneş gören yerler mavi renge dönüşüyor, görmeyen yerler ise yıkadığımız zaman beyaz oluyor. Bu baskı yönetimi 1850’lerde fotokopi yöntemiymiş. Bazı mimari projelerde de kullanılmış” diyerek teorik bilgileri gençlere aktardı. Galeri Beylikdüzü’nde gerçekleşen Özgün Baskı Atölyesi, usta sanatçıların da katılımıyla atölye çalışmaları ve sanatsal uygulamalara dair pratikleri sanatseverlerle buluşturmaya devam edecek.

#Beylikdüzü Haberleri #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.