DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0838 -0.15%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN 22791750.56567%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Özercan Hatı “Bir Sahne Yüzbinlerce Dünya”
  • Magazin Name
  • Özercan Hatı “Bir Sahne Yüzbinlerce Dünya”

Özercan Hatı “Bir Sahne Yüzbinlerce Dünya”

ABONE OL
3 Şubat 2021 01:13
Özercan Hatı “Bir Sahne Yüzbinlerce Dünya”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özercan Hatı “Bizler tiyatroculuğa ticari amaçla girmedik, bizimkisi bir gönül ilişkisi gibi” dedi…

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

 

2018 yılında Kütahya’da kurulan ve oynadıkları doğaçlama oyunlar ile yazdıkları yaratıcı oyunlarla izleyenlerini yüz binlerce farklı dünyalara götüren ve adından sıkça söz ettiren ekip Noviembre, doğaçlama tiyatronun yeni seslerinden biri olmayı başardı.

Doğaçlama tiyatronun yanı sıra kendi yazdıkları çarpıcı oyunları da sahneye taşıma kararı almış ve daha ilk gösteriden itibaren adından hızlıca söz ettirmeye başlayan grup tüm  doğaçlama gösterilerinde interaktif bir yol izleyip seyirciyi de oyunlarına anlık bir şekilde dahil edip büyük beğeni topladı.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Noviembre doğaçlama tiyatrosu oyuncularından Özercan Hatı “oyunlarımızın yönetmenliğini Zeynep Durgun yaptığı gibi aynı zamanda grubumuzu da kuran kişidir. Biz bu işe ticari amaçla girmedik, bizimkisi bir gönül ilişkisi gibi. Tiyatro aşığı insanların bir araya gelmesi ile kurulan bir ekibiz” dedi.

Açıklamalarına devam eden Özercan Hatı “Oyunlarımızın metinlerini de Zeynep Durgun yazıyor ve yazdıklarını bizlere o kadar kolay geçiriyor ki, oyunun her anını yaşıyoruz.  Tüm ekip olarak yönetmeninden oyuncusuna, rejisine kadar hepimiz ilk günden bugüne kadar çok değiştik ve hala değişmeye, öğrenmeye ve ilerlemeye devam ediyoruz. Hepimiz kaç yaşına olursak olalım tiyatro adına her zaman öğrenci olarak kalacağımızı düşünüyoruz. Ekibimizin diğer temel taşlarından olan samimiyet ve güven bizi her zaman ileriye taşıdı.

Pandemi dönemine değinen Özercan Hatı ‘’Bu dönemde rutinlerimizde değişme olmadı. Ekip olarak provalarımıza, çalışmalarımıza devam ettik. Daha fazla üretmeye başladık. Bu süreç kendimizi daha fazla geliştirmemize belki de vesile oldu diyebiliriz” diyerek ifade etti.

Özercan Hatı oynadıkları oyunlardan bahsederken ‘’ Doğaçlama oyunlarımızdan bir kaçı ; Şapka , Sen Söyle , Yazar  Oyunu , Canlandır , Dörtlü Dönme ve Kart Oyunu gibi seyirciden aldığımız çıkış noktalarıyla başlar, daha sonra oyuna seyirciyi de davet ederiz ve oyunlar bu şekilde devam eder. Yazılı oyunlarımız ise ; 7 Ölümcül Günah , İnsan Pazarı , Mezarcı , 4.Katman , Kıyamet , Hayvanat Bahçesi ve yeniden yazılıp yorumlanan Mütevazi Bir Öneri başlıca oyunlarımız arasında. Pandemi dönemi sonra erdiğinde kaldığımız yerden daha iyi bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz.” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.