Ozan Doğan’dan yeni albüm “O Yol Benim”

Türkiye’nin çeşitli sahnelerindeki başarılı performanslarıyla hayran kitlesini genişleten ve ilk EP’sini 2014 yılında yayınlayan Ozan Doğan’ın söz ve müziklerini kendisinin hazırladığı, yedi şarkıdan oluşan ilk stüdyo albümü “O Yol Benim" ile geçmişle gelecek arasına köprü kuruyor.

Ozan Doğan’dan yeni albüm “O Yol Benim”

Profesyonel müzik kariyerine atılmadan önce yıllarca Türkiye’nin çeşitli sahnelerinde, barlarda ve etkinliklerde sahne alarak kendi kitlesini yakalayan ve ‘Acoustic Project’ isimli ilk EP’sini 2014 yılında dinleyicilerle buluşturan Ozan Doğan’ın söz ve müziklerini kendisinin hazırladığı ilk stüdyo albümü “O Yol Benim” dinleyicilerle buluştu. Albümün çıkış şarkısı da albümle aynı adı taşıyan O Yol Benim oldu. Ozan Doğan’ın tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluşan ilk albümü; O Yol Benim, Hadi Diyelim Unuttum, İyi Aşk Meleğim, Sahiden İyi mi Geceler?, Gidelim Buralardan, N.A.A.İ ve Nasıl Unuturum Seni olmak üzere yedi şarkıdan oluşuyor.

Yıllarca yaptığı besteleri ilk albümünde bir araya getirdi

2004 yılında dört arkadaşı ile kurdukları “ENTRİKA” isimli pop-rock grubu ile çeşitli mekanlarda ve etkinliklerde sahne aldıktan sonra 2015 yılında müzisyen olma hayali taşıyan çocuk ve gençleri müzikle buluşturmak amacıyla O.D. Müzik Okulu’nu hayata geçiren Ozan Doğan yıllarca yaptığı besteleri 2022 yılının son çeyreğinden bu yana tüm dijital platformlarda yayınlıyor. Sanatçı ilk olarak geçtiğimiz yıl ‘Hadi Diyelim Unuttum’ adlı single ile şarkılarını dinleyicilerle tekrar buluşturmaya başladı. Doğan’ın 2023 Temmuz’unun son haftasında çıkan ilk albümü O Yol Benim ise 7 hareketli yaz şarkısını barındırırken, şarkıların söz ve besteleri 90’lar şarkılarının esintilerinden izler taşıyor. “Nasıl Unuturum Seni”, “N.A.A.İ” gibi retro esintili şarkıların yanı sıra albümle aynı ismi taşıyan O Yol Benim ise modern R&B altyapısıyla geçmiş ile gelecek arasında başarılı bir köprü kuruyor. Bestelerini yaparken aşktan beslendiğini belirten Ozan Doğan, “Kendimi bulacağım müzikler yapmaya çalışıyorum. Çok fazla fırsatım olmasına rağmen kendi şarkılarımı yayınlamaya başlamak için doğru zamanı bekledim ve geçtiğimiz yıldan bu yana yayınlıyorum. Bütün şarkılarımın bir hikayesi var ve hepsinde kendimden ya da hayat içerisinde var olan duygulardan besleniyorum. Özellikle 90’lar Türkçe pop benim hayatımda önemli bir yer ediniyor ve o dönemde var olan sanatçılar bana ilham oluyor. Bu nedenle albümü dinleyen herkesin O Yol Benim’de kendinden muhakkak bir parça bulacağını düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın