Otizmli Bireyler için Umut Dolu Adım: Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği’nden “Gel-Çek Kafe” Lansmanı Raffles İstanbul’da Gerçekleşti

Otizmli Bireyler için Umut Dolu Adım: Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği’nden “Gel-Çek Kafe” Lansmanı Raffles İstanbul’da Gerçekleşti

Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği, otizmli bireylerin istihdamını ve toplumsal entegrasyonunu güçlendirmeyi hedefleyen İŞKUR destekli “Gel-Çek Kafe” Sosyal Sorumluluk Projesi’nin lansmanını Zorlu Center’da yer alan Raffles İstanbul Hotel ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Güçlü bir toplumsal farkındalık atmosferinde geçen etkinlikte, projenin ilham verici hikayesi, otizmli bireylerin emekleriyle hayat bulan gezici kafe modeli üzerinden katılımcılara aktarıldı.

Otizmli Bireylerin Üretimle Güçlendiği Bir Model

“Gel-Çek Kafe” projesi, otizmli bireylerin mesleki beceriler edinmesini, kendi gelirlerini kazanmalarını ve toplumla etkileşimlerini artırmayı amaçlayan yenilikçi bir sosyal girişimdir.
Gezici kafe modeliyle çalışan otizmli gençler; barista, servis, satış ve üretim alanlarında aktif rol alarak hem ekonomik hem de sosyal hayata katılım fırsatı elde ediyor.

Proje, İŞKUR desteğiyle yürütülmekte olup, “fırsat eşitliği, katılım ve farkındalık” ilkelerini merkezine alan sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk örneği olarak dikkat çekiyor.

 

Desteklerle Güçlenen Dayanışma Ağı

Etkinliğin ev sahipliğini yapan Raffles İstanbul, gün boyu süren organizasyon boyunca misafirlerini büyük bir misafirperverlikle ağırladı.

Lansmana;

Kurukahveci Mehmet Efendi, Esenler Belediyesi Meclis Üyeleri, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi ve Kulüpleri, AISEC Türkiye Batı İstanbul Şubesi (IstanbulWest), Divriği Kültür Derneği, For Costume gibi birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcisi katılım gösterdi.

Katılımcılar, Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği’nin gönüllüleriyle bir araya gelerek otizmli bireylerin el emeğiyle ürettiği ürünleri inceledi, Gel-Çek Kafe aracının ufak bir simülasyonunu yakından tanıdı ve projeye destek mesajları verdi.

Başarılı yazar Ayşegül Battal Güler‘de kitaplarının satışlarından elde edilen tüm geliri Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği’ne bağışladı.

Teşekkür ve Takdir

Etkinlik sonunda, projeye ev sahipliği ve desteği için Raffles İstanbul’a özel bir teşekkür plaketi takdim edildi.
Plaket, otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı yönündeki çabaların güçlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara duyulan minnetin bir simgesi olarak sunuldu.

Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği Hakkında

2015 yılında kurulan Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği, otizmli bireylerin eğitim, istihdam ve toplumsal katılım süreçlerine destek olmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.
Dernek; “Otizmi Anlamak, Fark Etmek ve Kabul Etmek” ilkesiyle hareket ederken, her bireyin üretken ve görünür olabileceği bir toplum inşa etmeyi hedeflemektedir.

İletişim Bilgileri:
Beş Nokta Otizm Yaşam Derneği
📍 İstanbul
info@besnoktaotizm.org

Instagram: @besnoktaotizm

Bir yanıt yazın