27 Nisan Salı günü itibarıyla ziyarete açılacak sergide sanatçının yirmi yapıtı çağdaş sanat izleyicileriyle buluşacak.
Orhan Umut toplumsal yaşamların sorun ve sorularının adeta bir sosyal bilimci duyarlılığıyla mercek altına alınması gerekliliğini ve sınırları çizilen coğrafyada yaşanan süreci anlama ve açıklamak için sıkça kullanılan yapısal çelişkileri, eşitsiz güç ilişkilerinin boyutlarını da gözler önüne seriyor.
Tüm bunların yanı sıra kadının statüsündeki dramatik düşüşünü, toplumun tarihsel-sınıfsal gerçekliği karşısında ki soyut mekanizmalarını da ortadan kaldırıyor.
Bu eserler melezleşen metropol insanlarının kent sosyolojisi içindeki genel geçer haritasının reddidir.
27 Nisan tarihinde izleyiciyle buluşacak olan “Yüzleşme” sergisi, 5 Haziran tarihine dek sürecek olup, pandemi sürecinde alınan tedbirlere uygun olarak sanatseverleri ağırlamayı bekliyor.
Cadde160 Art Gallery direktörü Aliye Selin Berberoğlu; ikilikler düşünce yapısı temelinde şekillenen toplum bireylerine başta taraflarını sorgulatan “Yüzleşme” sergisi, güçlü/zayıf, kadın/erkek, ezen/ezilen, çoğunluk/azınlık gibi ikiliklerin yeniden sorgulanması ve tarafsızlık noktasında, yani sıfırda birleşmenin toplumları mutlu ve uygar toplumlar haline getirebileceğini ifade etmektedir. Bu sebeple Yüzleşme sergisinin her izleyici için kaçırılmaması gereken bir sergi olduğunu vurgulamaktadır.
1997 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun olan Orhan Umut, 55 kişisel sergi ve çok sayıda yurtiçi ve uluslar arası karma sergide eserleriyle yer almıştır. 65. ve 68. Devlet Resim Heykel Yarışması gibi çok sayıda yarışmada ödüle layık görülen sanatçının, birçok kurum, kuruluş, müze ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.