DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0838 -0.15%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN 22791750.56567%
İstanbul
19°

AÇIK

19:31

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Opera sanatçısı Serap Çiftçi’den “Kayıp Hece”

Opera sanatçısı Serap Çiftçi’den “Kayıp Hece”

ABONE OL
31 Temmuz 2020 02:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun yıllar birçok müzikal ve operada başrol oynayan ve konserler veren Serap Çiftçi’nin “Kayıp Hece” adlı şarkısı DMC etiketiyle yayınlandı. Sanatçı ”Dünya Çingene Şarkıları” “Türkülerimle Türkiye” ve “Yunus Emre Aşka Yolculuk” proje konseptlerini sahnelemesi ile tanınıyor.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Klip yayında

Sözü kendisine bestesi İran’lı müzisyen Morteza Pashaei’ye ait “Kayıp Hece” adlı şarkının düzenlemesini Cihan Sezer gerçekleştirdi. Tüm müzik platformlarında gösterime giren klibin yönetmenliğini Kerem Yükseloğlu yaparken sanat yönetmenliğini Serap Çiftçi üstlendi.

Dünyanın birçok yerinde konserler verdi

Dünyanın birçok ülkesinde konserler vermiş olan Çiftçi, şarkısının dinleyicisi ile buluşması üzerine şunları söyledi: “Devlet Opera ve Balesi sanatçısıyım. Şarkıyı ilk duyduğumda bu şarkıya söz yazıp söylemek istedim, bu şarkıyla beraber kendi söz ve bestelerimi artık dinleyicilerle paylaşmak istediğime karar verdim. Bundan sonra kendi söz ve müziklerimi dinleyicilerle buluşturmayı düşünüyorum.”

Serap Çiftçi: “Geleneksel olmadan evrensel olunmaz”

New York, Washington, Viyana, Ekvador, Venezuela, Ürdün, Moğolistan, Afrika ülkeleri; Uganda, Namibia, Zambiya, Botswana ve Moskova’da çok büyük etki uyandıran konserler veren Çiftçi başarısının sırrı ile ilgili ise “Konserlerimde dünya repertuarının yanı sıra Türk müziği eserlerini batı müziği düzenlemeleri ile seslendirdim. Türküm ve bu topraklarda doğdum. Geleneksel olmadan evrensel olunmaz inancını taşıyorum.” dedi.

Kayıp Hece’de usta müzisyenler

İlk şarkısı Kayıp Hece’nin usta müzisyenlerin katkısı ile hazırlandığını belirten sanatçı “şarkımda en iyi müzisyenlerle çalıştım. Düzenleme, mix ve akerdeon’da Cihan Sezer’e, masteringde Barış Büyük’e, akustik gitarda Paul Dwyer’a, perküsyonda Mehmet Akatay’a, buzukide Orhan Osman’a ve ismini sayamayacağım kadar çok insana emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.