Onur Akay, Meltem Miraloğlu ABD’den neden deport edildiğini açıkladı?

Onur Akay, Meltem Miraloğlu ABD’den neden deport edildiğini açıkladı?

“Hayat Devam Ediyor” dizisinde çocuk gelin rolüyle tanınan oyuncu Meltem Miraloğlu ile ilgili kan donduran açıklamalar yapan Onur Akay, Miraloğlu’nun ABD’de yaşadıklarını ve mahkeme tarafından verilen deport kararının nedenlerini yazdı.

Amerika’da rehin tutulduğunu ve kimlik belgelerinin çalındığını ifade ederek yardım çağrısında bulunan ünlü oyuncu Meltem Miraloğlu’nun, ABD’den deport edildiğini duyuran ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Miraloğlu’nun ABD’de yaşadıklarını ve mahkeme tarafından verilen deport kararının nedenlerini yazdı.

UZUN SÜRE HAPİS YATTI!

Oyuncu Meltem Miraloğlu’nun Amerika’dan deport edildiğini sosyal medya adresinden duyuran Onur Akay, kendi internet sitesinde konu ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Akay, “Uzun süre ABD’de hapis yatan ve kefaletle serbest kalan Meltem Miraloğlu’nun ABD’de mahkemesi görüldü. Ödenen kefaletin yanmaması için Amerikan vatandaşı olan bir kefil bulması gerekiyordu. Eğer kefil bulabilseydi, orada buna sponsor da deniyor, mahkeme sponsora teslim edecek ve tüm sorumluluk senin diyecekti. Meltem’in ABD’de kalmasına bu şartla izin de verilecekti. Meltem, rehin kaldım diyerek yardım çağrısında bulunduğu videoyu o yüzden çekmişti. Aslında rehin falan değildi. Tek amacı mağduru oynayıp Green Card alabilmekti. Ancak, mahkeme Meltem Miraloğlu için deport kararı ve 10 yıl ABD’ye giriş yasağı verdi. Ayrıca mahkeme Meltem’e toplanması ve varsa taşınmaz eşyalarını satması için 60 gün zaman da verdi. Bu zaman dilimi içinde Türkiye’ye dönmesi lazım ama çevresine kaçak olarak kalırım yine de Türkiye’ye dönmem diyormuş. Meltem Miraloğlu Amerikalı biri ile yeniden evlense bile onaylanmasını Türkiye’de beklemek zorundaymış.” ifadelerini kullandı.

Akay şöyle devam etti:

“Patric’le boşanması da gerçekleşen Meltem Miraloğlu’nun en büyük hatası, ABD’ye ilk gittiğinde New Jersey eyaletinde aşk yaşadığı Türk gencini, daha sonra evlendiği kocası Patrick’e kuzeni olarak tanıtmasıydı. Aynı zamanda Amerikan vatandaşı olan o Türk gencini kocasının evine alarak 3 yıl aynı evde yaşadılar. Partic, o Türk gencinin Meltem’in kuzeni değil de sevgilisi olduğunu öğrenince, Green Card için kandırıldığını söyleyerek, Meltem’i şikâyet etti ve Meltem Miraloğlu federal polis tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında hapse atıldı. Meltem’le evlendiğinde 82 yaşında olan Patric, boşanmak istemeyen Meltem’e miras kalmasın diye karavanı hariç tüm mal varlığını satarak, ağabeyinin bahçesinde karavanında yaşamaya başladı.”

Meltem Miraloğlu ise çektiği yardım videosunda, “Amacım tüm bu videolarımın İngilizce altyazı yapılarak bir bütün halinde Immigration Federal Supreme Court İnsan Hakları hâkimine ulaştırılmasıdır. Tarafıma avukat sağlanması ve haklarımı savunmak istiyorum. Kimliklerim çalınarak rehin tutulduğum ABD’de Türkiye’ye girişim engelleniyor. ABD vatandaşlığımı alıp özgürlüğüme kavuşmak istiyorum.” demişti.

Bir yanıt yazın