Online Terapi Avantajları

Çevrimiçi terapi, danışanların ve terapistlerin iletişim araçlarını kullanarak uzaktan iletişim kurmasını sağlayan bir yoldur.Online terapi mekânsal ve biçimsel olarak yüz yüze terapiden farklıdır ancak yüz yüze terapinin tüm etik kurallarını kabul eder ve uygular.

Online Terapi Avantajları

Tedavi sırasında olması gereken ve uyulması gereken tüm kurallar online tedavide de dikkate alınır ve tedavi kurallarına uyulmaktadır. Online terapi bireysel terapiler şeklinde yapılır ve terapi süresi boyunca terapistin ve danışanın yanında kimsenin olmamasına özen gösterilir. Bu, çevrimiçi terapinin terapist ve danışan gizliliği kurallarını kullandığını göstermektedir.

Online Psikolog Görevleri

Online terapi, bireysel veya grup terapisi şeklinde olabilir. Yüz yüze terapiler gibi çevrimiçi kişiselleştirilmiş terapiler, danışan ve terapist arasındaki karşılıklı iletişim yoluyla yürütülür. Yüz yüze terapide kullanılan bilişsel-davranışçı terapi ve şema terapi gibi yöntemler online kişiselleştirilmiş terapilerde kullanılabilir. Online grup terapisi 5-6 kişilik gruplar halinde verilmektedir. Gruba katılan kişiler, terapist tarafından belirlenen ortak yöntemler ve ağlar aracılığıyla tedaviye girerler ve grup terapisi, terapistin katılımıyla başlar. Yüz yüze grup terapisine benzer şekilde çevrimiçi grup terapisinde, terapist müşteriye koçluk yapmayı veya gözlemci olmayı seçebilir.

Online psikolog zaman ve mekan gibi engellerle yüz yüze terapi yapamayan ve dışarı çıkmaya engel olan hastalıkları olan kişiler için oldukça faydalı bir yöntemdir. Online terapi ile terapi seansı,danışanın veya terapistin dünyanın neresinde olursa olsun yapılabilir. Online terapinin gerçekleşebilmesi için danışan ve terapistin belirli bir tarih ve saatte randevu almaları ve bu sürelere saygı göstermeleri gerekmektedir.

 

Online Terapinin Temelleri Nasıldır?

Online terapi, bireysel veya grup terapisi ile aynı ilke ve temellere sahiptir. Bu ilkeler danışanların ve terapistlerin çıkarlarını korumaktadır. Online terapinin prensipleri şu şekildedir; online terapi, tüm psikoterapi yöntemlerinin ilki olan gizlilik ilkesine saygılıdır. Bu nedenle danışanların terapistlerle paylaştığı bilgiler terapist-danışan gizliliğine uygun olarak kimseyle paylaşılmaz. Bu ilkeye göre online terapi, yapıldığı yer hedef kitleye uygun olmalıdır. Terapistler ve bireyler yalnız oldukları bir ortamda terapiye katılmalıdır. Bu nedenle terapi sırasında dış ses duyulması engellenir. Online terapi sırasında ortam sessiz ve aydınlık olmalıdır.

Online Psikolojik Danışmanlık Detayları

Online psikolojik danışmanlık sırasında, terapi ortamına biri dahil olsun ya da olmasın, terapinin kalitesi ve danışanın gizliliği ile ilgili bir husus göz önünde bulundurulmalıdır. Online terapinin olabildiğince konforlu ve kesintisiz olması için ağların, uygulamaların ve teknolojik cihazların sorun yaratmamasını sağlamak oldukça önemlidir. Online terapiye katılırken tıpkı yüz yüze terapide olduğu gibi giyinmeye özen gösterilmelidir. Online terapi,telefon, televizyon gibi teknolojik cihazların kullanımıyla kesilmemelidir.

 

Online Terapi App Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Online terapi app danışan ve terapist arasında uzun bir mesafe olduğunda online terapi yapılabilir. Bu nedenle terapi dünyanın her yerinde yapılabilmektedir.Online terapi, terapiye katılamayan fiziksel engelli müşteriler için de mevcut imkan sağlar.Online terapi ile kendi kendine yürüyemeyen ve evde kendini tedavi etmekte zorlanan hastalara uygulanabilmektedir. Online terapi, psikolojik sorunları olan kişilerle evden ayrılmamak suretiyle de uygulanabilir. Online terapi ile obsesif-kompulsif bozukluk, sosyal fobi, demans gibi psikolojik rahatsızlıkları olan kişiler konfor alanlarından çıkmadan ve endişe duymadan tedavi edilebilirler.

Online terapinin süresi yüz yüze görüşmeye bağlıdır. Danışan ile terapist arasında yüz yüze görüşebilmeleri için bir mesafe vardır.. Bu nedenle, çevrimiçi terapi artık gerekli değildir. Ayrıca online terapi süreci, danışanın iyileşmesini engelleyen psikolojik sorunların üstesinden gelinmesiyle sona erer. Bu nedenle psikolojik problem çözme zamanını online terapi zamanı olarak tanımlamak doğrudur.

Online Terapi Nasıl Çalışır?

Online terapi, danışan ve terapistin uygulanacak terapiye ilişkin kuralları iletişim yoluyla tanımlaması ve bir form aracılığıyla formelleştirmesi ile başlar. Çevrimiçi terapinin gizliliğini korumak için tasarlanmış bu uygulamada, çevrimiçi terapinin kaydedilmemesini ve çevrimiçi terapide söylenenlerin başkalarıyla paylaşılmamasını sağlamaktadır. Online terapinin ikinci aşamasında danışan ve terapist, terapinin zamanını ve tarihini belirlemek için bir araya gelirler. Terapi gün ve saatlerinde müsait olan danışmanlar ve terapistler, bilgisayar video konferans uygulamaları ve araçlarını kullanarak terapiyi çevrimiçi olarak yürütürler. Online terapi sırasında terapi ortamı sessiz olmalıdır. Terapi başkası tarafından kesintiye uğratılmamalı ve terapinin yapıldığı odada danışan veya terapist dışında kimse bulunmamalıdır. Terapinin gizliliğini korumak ve terapiyi konforlu hale getirmek için yalnız kalmak özellikle önemlidir.

Terappin sitesine giriş yaparak online terapi için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgi ve detaylara ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın