Ömer Faruk Ay kimdir?

Genç oyuncu bir koltuğa üç karpuzu sığdırmayı başardı...

Ömer Faruk Ay 21 Ocak 1998 tarihinde İstanbul’un Esenler ilçesinde doğdu. İlköğretim ve ortaokulu tamamladıktan sonra futbola olan merakından dolayı ailesi tarafından bir futbol kulübünün alt yapısında futbol hayatına başlarken ayrıca Fenerbahçe ve Konyaspor’un unutulmaz futbolcularından Zafer Biryol’dan özel eğitim aldı.

Ömer Faruk Ay lise eğitimine devam ederken en büyük hayallerinden biri olan oyunculuk için Bülent Kayabaş, Defne Yalnız, Özdemir Çiftçi ve Murat Aydın’dan eğitimler aldı. Bunların yanında diksiyon, diyafrram ve ses eğitimini tamamlayan Ömer Faruk Ay tiyatro oyunculuğu konusunda da Nurdan Akkaş’tan eğitim almıştır.

Genç oyuncu aldığı eğitimler sonrasında “Sevgili Doktor Anton Cehov” , “Baştan Çıkarma”, “Aksırık Mürebbiye” ve “Cerrah” adlı oyunlarda sahne aldıktan sonra yolları Türkiye’nin en büyük manken ve model ajansı sahibi Oksana Kuznetsova ile kesişmesi sonucu podyum eğitimine başlamış ve Türkiye’nin tanınmış erkek modacılarından biri olan Şinasi Günaydın’ın defilesinde podyumda boy göstermiştir. İlerleyen günlerde birçok firmanın tanıtım defilelerinde ve katalog çekimlerinde olmayı hedeflerinin arasında aldığını ifade eden Ömer Faruk Ay bu konuda da eğitimlerine devam etmektedir.

Ömer Faruk Ay halen Beykent Üniversitesi Sinema ve Televizyon İngilizce Bölümü’nde eğitim hayatına devam etmektedir.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın