Nobody “Önemsiz Biri” filmi tanıtımı

Nobody “Önemsiz Biri” filmi tanıtımı

Nobody kelimenin tam anlamıyla aksiyonun dibine vurmuş.

Nobody filminin senaryosu son dönemlerin en hareketli aksiyon film serilerinden biri olan John Wick filminin senaristi Derek Kolstad’ın elinden çıktı. Filmin yönetmenliğini ise ünlü Rus yönetmen İlya Naishuller üstlenirken başrollerde birbirinden ünlü isimler yer almış.

Birbirinden ünlü isimler

Nobody filminin başrol oyunculuğunu Better Call Saul dizisinde canlandırdığı avukat karakteri ile büyük çıkış yakalayan Bob Odenkirk üstlenmiş. Filmde ayrıca Geleceğe Dönüş “Back The Future” filmlerinin unutulmaz oyuncusu Christopher Loyd ile Rus oyuncu Aleksey Serebryakov rol aldı. Halen 82 yaşında olan Christopher Lyod yaşına rağmen aksiyon sahnelerinde adeta gençlere taş çıkartmış.

Nobody filminin konusu

Filmimizin kahramanı Hutch Mansell karısı ve iki çocuğu ile birlikte banliyöde rutin ve sıkıcı bir hayatı olan adamdır. Evinden, işine, işinden evine giderken evliliği de rutindir. Ta ki bir gece iki hırsızın evlerine girmesine kadar. Evlerine giren hırsızları Hutch engelleme imkanı olmasına rağmen evden kaçmalarına müsamaha göstermesi sonucu oğlu ve karısı arasında soğukluk yaşamasına neden olur.

Hırsızların peşine düşünce hayatı bir anda değişir

Çevresinin hırsızlara karşı müdahale etmemesinden dolayı Hutch’a tavır takınması üzerine Hutch bir hırsızın kolundaki dövmeden yola çıkarak evine giren hırsızları bulur. Bulur ama hırsızların karı-koca olduklarını ve yeni doğmuş bebekleri için hırsızlık yaptıklarını öğrenince üzerindeki paraları onlara bırakır ama evinden çaldıklarını alır ve yanlarından ayrılır.

Belediye otobüsünde aksiyon dolu sahneler

Evine dönerken Hutch bindiği otobüse ünlü bir Rus mafya babasının kardeşleri ve arkadaşlarının binmesi sonucu hayatı bir anda altüst olur. Rusların otobüsteki bir genç kıza sarkıntılık etmeleri üzerine yıllardır içine bastırdığı duygularını bir anda dışa vurarak 5 Rus’u adeta haşat eder. Otobüs içinde yönetmen muhteşem koreografiler eşliğinde görsel şölen sunmuş.

Hutch Rus mafyasının hedefi haline geliyor

Rus mafya lideri Yulian kardeşinin ölümüne neden olan Hutch’ın peşine düşer. Artık kafasındaki tek şey Hutch’ı ortadan kaldırmak için adamlarını gönderir. Hutch ailesini bodruma kilitleyerek gelenleri adeta haşamat ederken sonunda ellerine esir düşer. Arabanın bagajına atarak Yullian’a götürülmek istenirken bagajda kendine gelen Hutch  parmağını çıkartarak kelepçelerden kurtulur ve araç içinde küçük bir aksiyonla bir kazaya neden olur. Kendisi hariç araçtakilerin hepsi kaza sonucu ölür

Christopher Loyd sahneye çıkıyor

Hutch’ın peşine düşen Yulian aynı zamadan Hutch’ın babası David Mansell’in peşine düşer. David’in kaldığı huzur evine 2 kiralık katil gönderir ama Hutch onları eşek cennetine gönderir. Yönetmen bu sahnelerde de gerçekten ustalığını göstermiş. Ama tabi Loyd o yaşına rağmen muhteşem bir performans sergilemiş. Bu arada filmde ince ince espiriler de yok değil. Hatta bazı sahnelerde tebessümden öteye gidecek sahneler var.

Hutch’ın içinden Mc Gayver çıkıyor

Kafasına Yullian’ı bitirmeyi koyan Hutch, Yullian’ın barına elinde mayın ile gider ve bir masada otururken Yullian ile restleşir. Bu olaydan sonra Hutch eve gider ve ailesine kendisinden haber alana kadar evden ayrılmalarını ister. Ailesi evden ayrılırken Hutch’da evde sakladığı altın külçelerini alır ve evinde kendisine saldırı düzenleyen Rus mafyalarıyla birlikte ateşe verir.

Altın külçeleri ile çalıştığı yere giderek burayı satın alan Hutch iş yerinde çeşitli tuzaklar kurar. Burada aklıma ister istemez yıllar önce hayranlıkla izlediğim Mc Gayver dizisi geldi. Çivilerden bombalar, mızraklar ve daha bir çok tuzağı hazırlar ve artık Yullian’ı buraya çekmesi kalmıştır.

Espirili müthiş aksiyon ve final

Yullian ve adamlarını satın aldığı iş yerine çekmeyi başaran Hutch’ı burada küçük bir sürpriz bekliyordur. Babası ve bir dönem birlikte çalıştığı bir arkadaşı Hutch’a yardım için orada onu bekliyorlardır. Ve Yullian ile adamlarına karşı üçlü arasında ölüm kalım savaşı başlamıştır.

Film tahmin edeceğiniz gibi mutlu sonla bitiyor. Ama gerçekten filmdeki aksiyon sahneleri keyif verici. Ara ara işlenen espiriler filmin tadı ve tuzunu tam kıvamına getirmiş. 82 yaşındaki Christopher Lyod’u izlemek zaten bana göre ayrı bir keyif. Aksiyon filmlerinden hoşlanıyorsanız muhakkak izleyin derim.

Bir yanıt yazın