Nilay Özkara “Seninle” adlı şarkısını müzikseverlerle buluşturdu

Nilay Özkara “Uzaklara” ve “Uyanın” şarkıları ile dijital platformlarda yerini alan Nilay Özkara, yeni single’ı “Seninle” ile müzikseverlerle bir kez daha buluşuyor.

Nilay Özkara “Seninle” adlı şarkısını müzikseverlerle buluşturdu

Nilay Özkara ev stüdyosu ortamında hazırladığı şarkısıyla müzikseverlerle buluştu

2020 yılında ev stüdyosu koşullarıyla hazırlayıp yayınladığı, sözü ve müziği kendisine ait olan “Uzaklara” ve “Uyanın” şarkıları ile dijital platformlarda yerini alan Nilay Özkara, yeni single’ı “Seninle” ile müzikseverlerle bir kez daha buluşuyor. Bu ilk dönemi “Kendi yağımızla kavrulduğumuz zamanlar” olarak adlandıran sanatçı, “Seninle” single’ını ilk kez profesyonel müzisyenler ve mühendislerle bir araya gelerek hazırlamış.

 Nilay Özkara “Pandemi koşullarında teknoloji sayesinde bir araya gelmeye devam ediyoruz”

Nilay Özkara, şarkının hazırlık sürecini “Pandemi koşulları nedeniyle fiziksel olarak bir araya gelemesek de, teknolojinin de yardımıyla özde bir araya geldik. Uzaktan da olsa gönüllerimiz, ruhlarımız birbirine o kadar güzel dokundu ki şarkı su gibi aktı ve yolunu buldu.” diye anlatıyor.

Nilay Özkara’nın “Seninle” adlı single çalışması tüm dijital platformlarda yayına girdi

Özellikle pandeminin de etkisiyle vokal kayıtlarının yine ev stüdyosunda alındığı, her bir müzisyenin kayıtlarını kendi ortamlarında gerçekleştirdiği, mix ve mastering çalışmalarının da benzer şekilde yapıldığı; tüm sürecin ise online video görüşmeler yardımıyla yürütüldüğü “Seninle”, tüm dijital müzik platformlarında yayına girdi.

 Çalışmanın prodüktörlüğünü şarkıya elektrik gitarlarda da eşlik eden Berk Bayri üstlenirken, Nilay Özkara’ya Türkiye caz sahnesinin önemli isimleri de eşlik ediyor. Hakan Gürbüz perdesiz bas gitarda, Ekin Cengizkan ise davulda performanslarını sergilerken, şarkının mix süreçlerinde de yardımcı prodüktörlüğü üstlenen Orçun Ayata yer alıyor. Single’ın mastering çalışmasında küresel sahnede de bilinen tecrübeli mastering mühendislerinden Marcin Bociński’nin imzası bulunuyor. Nilay Özkara’nın sahnede sıkça eşlik ettiği Derin Sarıyer de çalışmanın müzik süpervizörlüğünü üstlenerek katkısını gösteriyor.

Nilay Özkara kimdir

İyi ve seçici bir dinleyici olarak başladığı müzik yolculuğu, şarkı söylemekten aldığı keyfi keşfetmesiyle yeni bir boyut kazandı. Türkiye caz sahnesinin önemli isimlerinin şarkılarını seslendirmekten keyif alan Nilay Özkara, canlı performans deneyimlerini Derin Sarıyer’e eşlik ettiği konser ve programlarla geliştirdi. Bu deneyimlerin bir sonucu olarak şarkı sözleri yazmaya ve bestelemeye başladı. Ev stüdyosunda yaptığı amatör kayıtlarla başlayan bu yeni yolculuk, babası Ayhan H. Özkara anısına yazdığı “Uzaklara” şarkısını 2020 başlarında yayınlamasıyla başka bir dönemece girdi. Bu ilk tekliyi yayınlamasından birkaç ay sonra, yine ev stüdyosunda ürettiği ikinci single çalışması “Uyanın”ı dinleyicilerle buluşturdu. “Seninle” adını verdiği ve pandemi koşullarında ürettiği üçüncü teklisi için ilk kez profesyonel müzisyenler ve ses mühendisleriyle tanışma ve beraber çalışma fırsatı buldu. Yeni şarkılarını yayınlamak için ev stüdyosunda çalışmalar yapmaya devam ediyor

Bir yanıt yazın