Nazan Bozan kimdir?

Sosyal sorumluluk projeleri ile medyanın yakından takip ettiği Nazan Bozan kimdir?

Nazan Bozan kimdir?

Nazan Bozan maliyeci anne ve babanın tek çocuğu olarak 1969 yılında Bursa’da dünyaya geldi. İlk orta lise öğrenimini bu şehirde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi.

 

1991 yılında dünyaevine giren Nazan Bozan’ın 1992 yılında Gizem adını verdiği kız çocuğu dünyaya geldi. 2002 yılında 57 yaşında kaybettiği babasının vefatı ömrünün milad’i oldu.

 

Babasının ölümünün ardından 2 yıl geçtikten sonra Nazan Bozan eşiyle birlikte kurdukları şirketle ticaret hayatına atılırken 2006 yılında ani bir kararla siyasete atılmaya karar verdi. Siyasi hayatına Anavatan Partisi çatısı altında başlayan Nazan Bozan gösterdiği başarılar sonrasında önce il sekreterliği görevine atanırken daha sonra siyaset hayatına Türkiye Partisi’nde devam ederken 2010 yılında Türkiye Partisi Bursa İl Başkanlığı bünyesinde bulunan Kadın Kolları başkanlığını görevine getirildi. Aynı yıl eşiyle yollarını ayıran Nazan Bozan bir yıl sonra da gayri menkul sektörüne geçiş yaptı.

 

Pandemi döneminde kendisini ve yaşadığı hayatı sorgulayan Nazan Bozan’ı pandemi yeni keşiflere ve farklı rotalara yöneltti. Bu süreçte Başkent Üniversitesi’nde Yaşam Koçluğu ve NLP eğitimlerini tamamlayan Bozan pandemi döneminde ayrıca gazetelerde köşe yazarlığı ve TV programları yapmaya başladı.

 

Bağlı bulunduğu STK’nın kulüp başkanlığı görevine getirilen Nazan Bozan başarılı sosyal sorumluluk faaliyetleriyle kısa sürede medyanın yakından takip ettiği isimler arasında yer almayı başarırken halen köşe yazarlığı ve spirituel yaşam koçu olarak hizmet veren Nazan Bozan bu konuda da kitap yazmaktadır. “Aşkım” dediği Ege Bodrum ‘ un anneannesi olan yazar özellikle cezaevlerindeki kadın ve çocuklara yönelik hizmetleri ile sık sık gündeme gelmektedir.

Nazan Bozan halen çeşitli dergi ve gazetelerde yazarlık yaparken Bursa İpek Lions Klüp başkanlığı görevine devam etmektedir.

Kamil Hızer /Magazinname.com

@kamilhizer

@magazinname

Bir yanıt yazın