DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22800170.39872%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Nar suyunun sağlığa bilinmeyen faydaları

Nar suyunun sağlığa bilinmeyen faydaları

ABONE OL
5 Temmuz 2022 01:01
Nar suyunun sağlığa bilinmeyen faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, yüksek antioksidan içeren nar suyunun her mevsimi sağlıklı bir şekilde geçirmek için harika bir besin kaynağı olduğunu belirtirken, günde 100 ml. nar suyu içerek yetişkin bir insanın ihtiyaç duyduğu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 16’sının karşılanabileceğini vurguluyor.

Nar, sahip olduğu yüksek besin değeri ve lezzeti ile insan sağlığına çok fazla faydası olan bir meyve olmakla birlikte, meyve suyu olarak tüketildiğinde de tam bir şifa deposu olarak görev yapar. İçeriğinde bulunan birçok yararlı biyoaktif bileşen sayesinde narı çok güçlü bir antioksidan olarak nitelendiren uzmanlar, nar meyvesinin ve suyunun mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, günde 100 ml. nar suyu tüketmenin yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını karşılayabileceğini söyledi. Ayrıca nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum olduğuna da vurgu yapan İnanç, “Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

 

Nar suyu ile sağlıklı kalın!

Bağışıklık sisteminin hastalıkları önleme konusunda son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Neriman İnanç, narın faydalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Son yıllarda, hastalıklara karşı kullanılan ilaçlara gelişen direnç, bilim insanlarını doğal antiviral moleküller üzerinde araştırma yapmaya teşvik etmiştir. Bu doğal moleküllerden en önemlisi de içerdiği antioksidanlar nedeniyle nar ve nar suyudur. Nar polifenol özütünün etkisini incelemek amacıyla yürütülen bir çalışmada, narda bulunan antioksidan özellikli polifenollerin, virüslerin kırmızı kan hücrelerinde kümeleşmesini önlediği gösterilmiştir. Sonuç olarak, her mevsim yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, hastalıklardan korunmak için nar suyu tüketiminin yararlı olabileceğini unutmamak gerekiyor”.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.