Modern Genç Odası Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genç odası dekorasyonu yaparken modern tasarımı yansıtmak isteyenler için dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik. İşte genç odası tasarımında dikkat edilmesi gereken detaylar…

Modern Genç Odası Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genç Odası Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gençler, çocukluktan yetişkinliğe doğru ilk adımlarını atarken yatak odalarını; hobi alanı, çalışma alanı ve uyuma alanı olarak kullanmaktadır. Çocuklarınız için bu denli önemli olan genç odalarının kullanışlı ve modern hale getirilmesi de ayrıca önemlidir. Bu yüzden genç odası dekorasyonu yapmayı planlayanların merak ettiği bütün konulara değinmeye çalıştık.

1.   Renk Seçimi

Herhangi bir mekânın dekorasyonunu yaparken renklerin seçimini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu durum elbette genç odası için de geçerlidir. Genç odası dekorasyonu yaparken duvar renginden, mobilya ve aksesuar seçimine kadar birçok parçanın birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Bu da renk kombinasyonlarının doğru bir şekilde yapılması anlamına geliyor.

Genç odası dekorasyonunda, gençlerin sevdiği renklerden yola çıkarak renk kombinasyonları oluşturulmalıdır. Yani odayı kullanacak olan çocuğunuzun sevdiği renklere öncelik vermeli ve genç odası tasarımını bu şekilde yönlendirmelisiniz.

2.   Genç Odası Tasarımı

Erkek ve kız çocuklarının genç odası dekorasyonunu yaparken farklı dekorasyon stillerini değerlendirmelisiniz. Bu şekilde hem kalıpların dışında bir genç odasını tasarlamış olacak hem de gençlerin hoşuna gidecek bir çalışma yapılmış olacaktır. Burada genç odasını tasarlarken çocuğunuzun; yaş grubu, tarzı, cinsiyeti ve ihtiyaç duyduğu şeyleri göz önünde bulundurmalısınız.

Genç odası tasarımı yaparken modern bir genç odası takımı almanız durumunda geriye yapmanız gereken pek de bir şey kalmayacaktır. Çünkü satın alacağınız genç odası takımının tasarımı sayesinde zaten genç odasının ana şeması ortaya çıkmış olacaktır.

3.   Genç Odası Dekorasyonunun Kullanışlılığı

Günümüzün gençleri rahatlıklarına epey düşkün. Ayrıca konfor kadar kaliteye de epey önem veriyorlar. Bu yüzden genç odası dekorasyonunda alanın kullanışlı olması büyük önem taşıyor. Eğer genç odasında birden fazla kişi kalacak ise yapılacak olan genç odası tasarımında daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü alan darlığı ortaya çıkacağı için dekorasyonun sekteye uğraması söz konusu olabilir.

Genç Odasında Olması Gerekenler Nelerdir?

Genç odası tasarımını yaparken birçok alternatifle karşılaşmamız olasıdır. Ancak bu alternatiflerin hepsi standart parçalardan oluşmaktadır. Sadece farklı modeller ve de renk seçenekleri bulunmaktadır. Bir genç odası için gerekli ana ihtiyaç “genç odası takımı”dır.

Genç odası takımında yer alan bütün parçalar genç odasının ihtiyaç duyduğu her şeyi karşılayacaktır. Böylelikle fazla bir kafa karışıklığı yaşanmadan genç odaları dekore edilecektir.

Genç Odası Takımı İçeriği

Karyola/Yatak

Genç odası için mobilya bakan ailelerin birçoğu “Genç odası yatağı nasıl olmalı?” sorusuna yanıt aramaktadır. Bu kapsamda da karyola/yatak tercihi yaparken bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor.

  • Yatağın Ergonomik Yapıya Sahip Olması

Gençlerin vücutlarının geliştiği dönemde, ergonomik yapıya sahip olan yataklarda uyuması çok önemlidir. Bu sayede vücudun desteklenmesi sağlanarak gençlerin iskelet sağlığı korunmuş olacaktır.

  • Yatak Ölçüleri

Çocukluk döneminden yetişkinlik dönemine girerken gençlerin boy uzaması büyük bir hız kazanmaktadır. Bunu dikkate alarak yatak seçiminin yapılması önemlidir. Yani genç odası takımında bulunan yatağın, ölçülerinin çocuğunuza uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Böylece çocuğunuzun gelişim sürecinde büyük bir destek sağlamış olacaksınız. Bu durum karyola içinde geçerlidir. Zaten karyola ve yatak ölçülerinin farklı olması mümkün değildir.

  • Yatak Dokusu

Yatak ölçüleri kadar yatağın dokusu da önemlidir. Çünkü yatakların sertlik oranı iskelet sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu açıdan mutlaka yatak seçimi yapılırken dokuya dikkat edilmelidir.

Çalışma Masası

Gençlerin, kendilerine ait olan odalarında kimi zaman ders çalıştıkları kimi zaman da oyun oynadıkları çalışma masalarını da unutmamak gerekiyor.

Öncelikli olarak çalışma masası modelleri arasından, uygun ölçülere sahip olana karar verilmelidir. En azından genç odası takımlarında ölçüler göz önünde bulundurulmalıdır. Ders çalışma masası ya da bilgisayar masası olarak da bilinen çalışma masalarının, bacaklar ve masa arasındaki yüksekliğinin 60-75 cm arasında olması gerekiyor. Yani çalışma masasında oturuyorken bacak bacak üstüne atıldığında bacakların masaya değmemesi önemli bir detaydır.

Çalışma masaları genelde standart ölçülere göre tasarlanmaktadır. Ancak bilgisayarın ve kitapların konumlandırılması için gerekli alanın bulunması gerekmektedir. Bu detaylara dikkat ederek çocuğunuz için ideal olan çalışma masası modelini tercih edebilirsiniz.

Kitaplık

Genç odalarında kitaplıklar hep arka planda kalır. Ancak ders kitaplarının ve diğer aksesuarların yerleştirilmesi için kitaplık ürününe ihtiyaç duyulmaktadır. Kitaplar için bu kadar önemli olan bu parçanın; dayanıklılığı, raf sayısı ve ebatlarının göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu üç unsura dikkat ederek kitaplık tercihi yapılmalıdır.

Şifonyer

Çamaşırların yerleştirilmesi için gerekli olan diğer bir parça da şifonyerlerdir. Şifonyerlerin çekmece sayısının fazla olması her zaman en iyisidir. Böylelikle geniş depolama alanına sahip olarak; çamaşır, havlu gibi eşyaların rahat rahat depolanması sağlanır.

Komodin

Baş ucunda yer alacak olan; abajur, içme suyu hatta bir romanın konumlandırılması için gerekli olan parça komodindir. Komodin genelde tek olarak kullanılsa da bazen de yatağın iki tarafında da tercih edilmektedir.

Gardırop

Yatak ve çalışma masası kadar önemli bir yere sahip olan gardırop, kıyafetlerin yerleştirilmesi için önemlidir. Eğer yatak odası dekore edilen gencin giyim eşyası oldukça fazlaysa geniş bir gardrop almanız gerekiyor demektir. Ancak burada sadece kıyafet değil yastık ve yorgan gibi eşyaların yerleştirilmesi içinde gerekli alanın bulunup bulunmadığına bakılmalıdır.

Genç odası takımı sizlere bahsettiğimiz bu parçalardan oluşmaktadır. Bu sayede geriye sadece duvar rengi, halı, perde ve de aksesuar seçimi kalacaktır.

2022 Genç Odası Fiyatları

Ülkemizde genç odası takımı satışını yapan birçok mobilya şirketi bulunmaktadır. Bu mobilya şirketlerinin genç odası modelleri incelendiğinde her bütçeye göre ürünler bulunuyor. Genç odası takımı bakanlar için yapmış olduğumuz araştırma sonucunda ise genç odası fiyatlarının 5.190 TL- 30.0000 TL arasında değiştiğini görüyoruz. Daha kaliteli ve daha farklı tasarıma sahip olan genç odalarının fiyatlarında ise 30.000 TL’den yukarı doğru çıktığı görülüyor. Burada ürün kalitesinin fiyatla aynı yönde hareket ettiği unutulmamalıdır. Elbette mobilya markası tercihi de alınacak olan üründe büyük bir etkiye sahiptir.

Genç odası bakan ebeveynler ve tek başına yaşayacak olan öğrenciler için aktardığımız bilgiler doğrultusunda ürün seçimi yapılarak genç odası dekorasyonu konusunda istenilen başarı sağlanmış olacaktır. Böylece gençler, hem modern hem de şık bir genç odasında keyifli vakit geçirerek rahat uykunun tadını çıkartacaktır.

 

Bir yanıt yazın