Mesut Gündaş kimdir?

Mesut Gündaş kimdir?

Mesut Gündaş Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 5 kişilik çekirdek bir ailenin tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi.

 

Mesut Gündaş henüz ilkokul üçüncü sınıfta okurken babası tarafından sanayide bir tamircinin yanına çırak verilmesiyle eğitim hayatı sona erdi. Daha küçük yaşlarda iş hayatına atılan Mesut Gündaş ailesinin ekonomik olarak zor günler geçirmesi üzerine iş hayatına atıldı. Babasının yaklaşık bir yıl süren yurt dışı macerası sonrası tekrar ailesinin yanına döndüğü dönemde Mesut Gündaş bu dönemde kendisini bir anda sanatın içinde buldu. Gördüğü boş zeminlere, defter sayfalarına karakalem çalışmaları yapan Mesut Gündaş çizimleri ile çevresinin dikkatini kısa sürede üstüne çekmeyi başardı.

Yıllar 1990’ı gösterdiğinde babasının cesur bir hamlesiyle Mesut Gündaş önce babasıyla birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesine taşınarak bir otelin teknik servisinde çalışmaya başladı ve kısa bir süre sonra annesini ve kardeşini de yanına alarak iş hayatına devam etti.

 

Mesut Gündaş askerlik eğitimini Manisa’da ifa ederken aslında hayatının dönüm noktasını yaşadı. Acemi birliğinde vatani görevini yaparken Mesut Gündaş’ın bölük komutanının “Aranızda çizim yapabilen var mı?” sorusuyla aslında hayatı bir anda değişti. Böylelikle çizimlerine başlayan başarılı sanatçı çizdiği resimlerle askerlik görevini yaparken katıldığı çizimler sonrası ve girdiği sınavda birinci olması sonrasında askeri görevini bu sefer karargah takımı desinatörü olarak yapmaya başladı.

Askerlik görevi sonrası ailesinin yanına dönerek tekrar iş hayatına atılan Mesut Gündaş yine çizimlerine devam ederken 1994 yılında dünyaevine girdi ve ilk kızı Şeyma 1996 yılında dünyaya geldi.

Mesut Gündaş 1996 yılında kendine ait ilk iş yerini açarak ticaret hayatına atılırken ikinci kızı ve oğlu dünyaya geldikten sonra artık kendi işyerinde Cnc ve lazer makinaları ile işini geliştirip iç dekorasyon, ahşap ürünler üzerine yapılan çizimler ile sanat dünyasında yer almaya başlamıştır. Zaman içerisinde cnc ve lazer makinalarında neler yapılabildiğini araştıran başarılı sanatçı daha sonra hayal gücünü zorlayan tasarımlara imza atarken aynı zamanda iç ve dış dekorasyon tasarımlarına, ahşap, plastik, ayna, deri ve kumaş kesimi yaparak kendisini geliştirdi.

 

Mesut Gündaş tüm bunların yanında otizmli çocuklar için zeka geliştirici oyunlar üretmeye başlayarak birçok ailenin can simidi oldu. Tüm bunların yanında hala ahşap oyma model oyuncaklar, dekoratif aksesuarlar üretmeye hem İstanbul hem Antalya’da devam etmektedir.

Bir yanıt yazın