DOLAR 32,3232 0.22%
EURO 35,0972 -0.15%
ALTIN 2.280,540,15
BITCOIN 22887881.73934%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Mel Gibson’un Vatansever filmi Cesur Yürek filminde esinlenerek mi çekildi?

Mel Gibson’un Vatansever filmi Cesur Yürek filminde esinlenerek mi çekildi?

ABONE OL
2 Mayıs 2021 13:12
Mel Gibson’un Vatansever filmi Cesur Yürek filminde esinlenerek mi çekildi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönetmen olarak Oscar aldığı filmin bir benzerinde oyuncu olarak rol aldı.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Hollywood kariyerine 1976 yılında “Mad Max” filmi ile başlayan Mel Gibson oyunculuk hayatı boyunca büyük başarılara imza attı. Ünlü oyuncu Mel Gibson ilerleyen sanat hayatında bu kez kameraların sadece önünde değil arkasına da geçmeye başlamış ve birçok başarılı filmi yönetmiştir. Ayrıca bugüne kadar 5 filmin senaryosuna imza atmıştı.

Mel Gibson belki de dünyada çok nadir birkaç oyuncuya denk gelecek tesadüfleri de yaşamıştır. Şu ana kadar dünya sinema tarihinde oyunculuk kariyerinde iki farklı filmin üç ve daha fazla sayıdaki serisinde oynamış birkaç oyuncudan birisidir. Mel Gibson Mad Max ve “ Lethal Weapon” Cehennem Silahı filmleri serisinde oynamış ve her iki film serisinin tüm filmleri gişe rekorları kırmıştır.

Sinema kariyerinde yönetmenlik, oyunculuk, senaristlik ve yapımcılık var

Gibson’un unutulmaz filmleri olarak Mad Max , Gelibolu, Cehennem Silahı, Cesur Yürek, Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi, Teldeki Kuş gibi filmlerini bir çırpıda sayabiliriz. Mel Gibson bu filmlerin bazısında kamera arkasında, bazısında hem kamera arkasında ve önünde ve bazılarında sadece kamera önünde yer almıştır.
Cesur Yürek ve Vatansever filmlerin birbirinin kopyası denecek kadar benzerlik taşıyor

Birçok kimsenin gözünden kaçan Mel Gibson ile ilgili ilginç bir detay var. Aslında yönetmenliğini ve başrolünü oynadığı Cesur Yürek ile oyuncu olarak kadrosunda yer aldığı Vatansever aslında birbirlerine çok benzeyen iki filmdir.

Her iki filmde de İngilizlere karşı savaşıyor

Mel Gibson Oscar aldığı Cesur Yürek filminde İskoçya halkının İngilizlere karşı açtı bağımsızlık savaşının halk kahramanı ile karşımıza çıkmıştı. Vatansever filminde ise geçmişinden kaçan bir karakterdir. Eşini kaybedince çocuklarına bakarken oğlu İngilizlere karşı savaşa alınınca kendisini bir anda Amerikan Devrimi’nin içinde savaşta ön safhada görüyoruz.

Her iki filmde de Gibson’un düşmanı İngilizler. Benzerlikler sadece bunlarla kalmıyor. Mel Gibson her iki filmde de savaşta lider konumunda. Cesur Yürek’te İskoçların milli kahramanı, Vatansever filminde de Amerikan Milislerinin lideri konumunda.

Her iki filmin savaş sahneleri destansı olarak çekilmiş

Özellikle Cesur Yürek filminde muhteşem dövüş sahneleri izlemişken, Vatansever’de bu tarz sahnelere tanık oluyoruz. Her iki filmde de her ne kadar aksiyon gibi gözükse de duygusallık ön plana çıkıyor.

İki filmin bir başka ortak özelliği ikisi de epik dille anlatılmış. Filmlerin bir ortak yönü ise dövüş sahnelerinin destansı bir dille gösterilmesidir. Cesur Yürek filminde başrol olmasına rağmen daha film bitmeden ölürken, Vatansever’de aynı şeyi gözlemliyoruz.

Her iki filmi izleyenlerin büyük bir çoğunluğu Mel Gibson’un Cesur Yürek filmine övgüler yağdırırken bir çoğu belki de Vatansever filmini hatırlamıyordur bile. Ama dikkatli izlediğiniz takdirde her iki filmde birçok ortak özellik gözlerden kaçmıyor.

Cesur kararlar alarak bunların altına imzasını atıyor

Cesur Yürek filminde olduğu kadar sinema hayatında bugüne kadar gerçekten Mel Gibson cesur kararlar vermiştir. Örnek olarak Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi filmini yaparken Hristiyan dünyasının tepkisini alacağını bile bile çekmiştir. Bugüne kadar tarzı olmasa dahi birkaç komedi filminde rol almıştır. Ama birçok filmi gişelerde ciddi hasılatlar yapmıştır. Mad Max, Cesur Yürek, Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi gişede çok büyük hasılatlar yapmıştır. Mel Gibson sinema kariyerinde Cesur Yürek filmi ile 10 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve bu ödüllerin 5 tanesini almayı başarmıştır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.