DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1397 -0.01%
ALTIN 2.307,361,33
BITCOIN 22861482.5873%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Mehmet Hanifi Kutlar “Pandemide saç dökülmelerinde büyük artış oldu”
  • Magazin Name
  • Genel
  • Mehmet Hanifi Kutlar “Pandemide saç dökülmelerinde büyük artış oldu”

Mehmet Hanifi Kutlar “Pandemide saç dökülmelerinde büyük artış oldu”

ABONE OL
25 Mart 2022 00:06
Mehmet Hanifi Kutlar “Pandemide saç dökülmelerinde büyük artış oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saç ekim direktörü Mehmet Hanifi Kutlar, saç dökülmesinin farklı nedenlerinin olduğunu ama en belirgin saç dökülme nedenin strese bağlı dökülme olduğunu ifade etti.
Mehmet Hanifi Kutlar aynı zamanda hem Covid-19 hem mevsimsel etkiler yüzünden saç dökülme şikayetlerinin arttığının altını çizerek konu hakkında bilgiler verdi.
Mehmet Hanifi Kutlar pandemi döneminde özellikle birçok insansın Covid-19’a yakalanmamak için çabalar harcadığını ve bunun psikolojilerini de etkilediğini belirterek saç sağlığına zarar verdiğini dile getirdi.
Covid-19 geçiren bazı kişilerde hastalık döneminde yaşanan yüksek ateş ve hastalığın tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da bu dönemde saç dökülmelerine sebep olduğunu ve saç dökülmesi yaşayanların saç ekim işlemleri için kendilerine müracaat ettiklerini söyleyen Mehmet Hanifi Kutlar yaptığı açıklamada “Yapılan saç ekimi sonrasında beslenmede; protein, mineral, vitamin açısından yüksek içerikli besinler tercih edilmelidir. Bu besinler saç kalitesini ve yapısını olumlu etkileyen, hücre yenilenmesini ve hücre sayısını arttırdığı için ekilen saçların gelişmesi ve uzaması konusunda da çok önemli bir yere sahiptir.

Saç dökülmeleri kansızlık, beslenme bozuklukları, vitamin eksiklikleri, ağır hastalıklar, hormonal düzensizlikler ve bazı ilaç kullanımlarından sonra artış görülebiliyor,” Ailesel yatkınlık, stres, mantar enfeksiyonları ve kalitesiz bakım ürünlerinin kullanılması dökülmeyi etkileyerek arttırabilmektedir. Saç dökülme alanları erkeklerde başının ön, üst ve tepe kısmında görülür ve değişik genişlikte olabilir. Çoğu kişide ileri yaşlara kadar başın her iki yanında ve ensede dökülmeyen alanlar kalır.” dedi.

Kadınlarda ise yaygın seyrelme tarzında dökülmeye daha sık rastlanır bölgesel dökülme nadir olarak görülür. Saç dökülmesi otuzlu yaşlara doğru başlar ve elli yaşın üstünde erkek nüfusunun hemen hemen yarısında görülür.

Türk erkeklerinin en büyük derdi saçlarının dökülmesi ve kellik. Ancak yeni geliştirilen saç ekimi yöntemleriyle eskisi kadar doğal saçlara kavuşmak mümkün hale geldi. Hatta saç ekimi artık ağrısız ve acısız yapılıyor. Bu da saç ekimi sonrası daha hızlı iyileşmeye imkân tanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.