“Mayor Grom: Chumnoy Doktor” Komiser Grom: Veba Doktoru film tanıtımı ve eleştirisi

Netflix ekranlarından seyiricisi ile buluşan “Mayor Grom: Chumnoy Doktor” Komiser Grom: Veba Doktoru filmi hakkında merak ettiğiniz her şey!

“Mayor Grom: Chumnoy Doktor” Komiser Grom: Veba Doktoru film tanıtımı ve eleştirisi

Bu yazımda Netflix ekranlarında izleyicisiyle buluşan Komiser Grom: Veba doktoru filmine yer vereceğim.

Filmin senaryosunu Vladamir Besenin ve Evgeny Eronin ikilsi kaleme alırken filmin yönetmenliğini de Oleg Trofim üstlenmiş. Filmin başlıca rollerini Rus sinemasının sevilen isimlerinden Lyubov Aksyonova, Tikhon Zhiznevsky, Aleksei Maklakov, Sergei Goroshko, Dmitry Chebotaryov ve Aleksandr Seteykin gibi isimler üstlenmişler.

Rusya’da pandemi dönemi sonrasında ilk vizyona giren filmlerden birisi olan Komiser Grom: Veba Doktoru filmi 8 Nisan 2021 tarihinde vizyona girmiş ve seyircisiyle buluşmuş. Orjinal ismi Mayor Grom: Chumnoy Doktor olan film yaklaşık 2 saat 16 dakika olup film aksiyon ve macera filmi sevenlere hitap edilecek şekilde çekilmiş

“Mayor Grom: Chumnoy Doktor “ Komiser Grom : Veba Doktoru filminin konusu

St. Petersburg’da bir karakolda görev yapan Komiser Grom başarılı ve azimli bir polistir. Her ne kadar devamlı olarak karakol amiri ile sorunlar yaşamış olsa da suçlulara aman vermediği için tüm karakol tarafından sevilen bir komiserdir.

St. Petersburg’da arka arkaya şehri kötüleştiren, halka ve çevreye zarar veren suçlular öldürülmeye başlanır. Bu kişileri öldüren kişi de Batman vari bir kıyafet taşıyan kişidir. Cinayetlerin artması üzerine Rus hükümeti cinayetleri soruşturmak için özel bir ekip görevlendirir. Ve gelen ekip bu soruşturma görevini üstlenen Komiser Grom’dan görevi devralır. Ama Komiser Grom soruşturmanın kendisinden alınmasına aldırış etmeden kendi yöntemleri ile bu cinayetleri işleyen kişiyi bulmak için harekete geçer.

 

“Mayor Grom: Chumnoy Doktor “ Komiser Grom : Veba Doktoru filminin eleştirisi

 

Son dönemlerde Rus sinemasının büyük bir atağa geçmesiyle birbiri ardına kaliteli filmler çekilmeye başlandı. Komiser Grom veba doktoru filminde Çok kaliteli bir film olacağını düşünerek büyük bir merakla izlemeye başladım ama ben de büyük bir hayal kırıklığı yarattı bu hayal kırıklığının nedenlerini Şimdi sizlere aşağıda sıralamaya çalışacağım.

Öncelikle Grom rolünü üstlenen Tikhon Zhiznevsky bahsedeceğim. Şimdi gördüm kızıyla zorlama bir karakter ortaya atılmış ve bu karakteri canlandıran oyuncu da zorlayarak oynamış. Filmin diğer karakterleri başrol oyuncusu ayak uydurmuşlar ve ortaya çok sıradan bir film çıkmış.

Filmde kötü karakteri canlandıran kişi Batman Barbie elbise giyip elbisesinden çıkan alevlerle insanları öldüren katil. Filmi izlerken sadece şunu düşünüyorsunuz? Bir ülkede halka ve çevreye zarar veren kişileri durdurmak için bu kişileri öldürmek doğru mu değil mi?  ve böyle bir olay Türkiye’de yaşanmış olsaydı nasıl bir infial yaratırdı.  Katil kahraman mı olurdu yoksa bir cani olarak mı anılırdı? Hele hele son günlerde birçok dünya vi suçlusunun elini kolunu sallayarak serbest bırakıldı Bir ülkede bu tecavüz suçlarının öldürülmesi  ağır şekilde cezalandırılmasına çok büyük tepki göstereceğini düşünmüyorum. Mesela rüşvet alan bir siyasetçinin canlı yayında öldürülmesine tepki gösterecek çok az insan tanıyorum. Film izlerken hep bunları düşündüm.

Zira film bana göre gerçekten bir fiyasko. Konusu, kurgusu ve oyunculukları neredeyse sıfıra yakın bir film. IMDB’de filme verilen 6,5 puan bana göre abartılmış. Filmin puanının 5 bile olması bana göre haksızlıktır.

Hoş bir zamanınız varsa çekirdeğin çıtlatarak öylesine izleyebileceğiniz sıradan bir film. Bir çok sinema sitesinde yazılan eleştirilere de baktığımda neredeyse orada yapılan yorumlarında benim yorumlarımdan farklı olmadığını gördüm.

Kamil Hızer / Magazinname.com

 

 

Bir yanıt yazın