Matrix 4 hakkında her şey!

Matrix serisi aradan geçen 18 yıl sonra seyircisiyle buluşmaya hazırlanırken film hakkında her şey adeta bir devlet sırrı gibi saklanmaya devam ediyor

Matrix 4 hakkında her şey!

Dünya sinema tarihinin mihenk taşlarından birisi olan Matrix tam 18 yıl sonra serinin dördüncü filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmak için gün sayıyor. 1999 yılında ilki gösterime giren Matrix filmi günümüzde dahi hala tartışılan felsefi alt metni ve Wachowski kardeşlerin yenilikçi yaklaşımlarıyla çıkan kült sahneleriyle 21 yüzyıl sinemasını en çok etkileyen yapımlardan biri oldu.

Matrix filminin dünya genelinde 466 milyon dolar hasılat elde etmesinden çekilen ve 2003 yılında çekilen Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions ile Wachowski kardeşlerin üçlemesi tamamlanmış oldu. Film ilerleyen zamanlarda video oyunları sayesinde Matrix evreni genişlemeye devam etti. Yıllar içerisinde yeni bir devam filmi ile alakalı iddialar devamlı ortaya atıldı.

John Wick 3 filmin galası öncesi Yahoo’ya bir açıklamada bulunan Matrix filminde Keanu Revees’ın dublörlüğünü yapmış ve daha sonraki yıllarda Keanu Reeves’ın John Wick filmlerinde yönetmenliğini yapan Chad Stahelski Wachowski kardeşlerin yeni bir Matrix filmine başlama hazırlığında olduğunu açıklaması sinemaseverleri heyecanlandırmıştı.

Bu açıklamadan 4 ay sonra Warner Bros bir duyuru yaparak Matrix 4’ün yapılacağını açıkladı. Bu açıklamada en dikkat çeken detay yönetmen Wachowski kardeşlerden sadece Lena’nın adının geçmesi oldu.

Matrix 4 için sadece geri dönen Reeves ve Lena Wachowski değil. Bu iki isimle birlikte üçlü seride başrollerde oynayan Carrie-Anne Moss rollerine geri döndü. Matrix serisinin son filmi Matrix Revolutions’da hatırlanacağı üzere Neo ve Trinity’in ölümüyle sonuçlanmıştı.

Şu ana kadar yeni filmin konusu gizli tutulsa da Neo ve Trinity’nin bir şekilde geri dönüşü ile başlayacağı düşünülüyor. Bunu destekleyen en önemli etkenlerden birisi de Matrix’in yeni filminin adının Matrix Resurrections olacağının iddia edilmesi bu diriliş iddiasını desteklemiş oldu.

Keanu Reeves film hakkında yaptığı bir açıklamada Neo ile  Trinity arasındaki sevginin yeni filmin temel noktası olacağını söylemişti. Matrix 4 hakkında tabi kötü haberlerimizde var. Seride ana karakterlerden olan Morpheus ve Ajan Smith i göremeyeceğiz. Warner Bros tarafından filmin açıklanmasından bir süre sonra seride Morpheus karakterine hayat veren Laurence Fishburne yaptığı bir açıklamada filme dair ne yönetmenden ne de yapımcı firmadan hiç kimsenin kendisiyle iletişime geçmediğini, kendisi yer almayacak olsa da orijinal üçlemeye yakışır bir devam filmi çıkacağından emin olduğunu söyledi.

Ajan Smith karakterine hayat veren Hugo Veaving’de kendisine henüz bir teklif gelmediğini, projenin açıklanmasından önce başka bir projeye evet dediğini ve çekim takviminin Matrix 4 ile çakıştığını açıkladı. Yapımcı firma Warner Bros daha sonra film için kendisine teklif götürdüğünde de diğer anlaştığı film ile çakışmasını engelleyemedikleri için bu filmde Ajan Smith karakterine yer vermeyeceğini açıklayarak birçok soruya cevap vermiş oldu.

Üçlemede ana karakterlerin neredeyse aşağı yukarı hepsi Matrix 4’te oynamaya devam edecek. Bunlara ilaveten yeni Matrix evrenine yeni isimlerde dahil oluyor. Bunlara örnek olarak Game Of  Thrones, Iron Fist ve The Defenders gibi dizilerin sevilen ismi Jessica Henwick, How I Met Your Mother dizisinin yıldızlarından Neil Patrick Harris, Aquman filmi ile büyük çıkış yakalayan Yahya Abdul Mateen dahil olmak üzere birçok ünlü isim Matrix’in yeni serisinde rol alacaklar.

Filme yeni katılan isimlerin rolleri hakkında da çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Yahya Abdul Mateen’in Morpheus karakteri gibi bir karakterle filmde oynayacağı iddia edilirken Jessica Henwick’in ise tıpkı Neo gibi seçilmiş biri gibi bir rolle filmde olacağı konuşuluyor. Şu ana kadar kaleme aldığım birçok şey sadece ortaya atılan iddialardan ibaret. Yapımcı Warner Bros filmde rol alacak yeni isimlerin canlandıracağı karakterler hakkında hiçbir açıklamada bugğne kadar bulunmadı.

Matrix’in çekimleri Mart 2020’de başlamasına rağmen dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sonrası 2020’nin kış aylarına sarkmış ve Kasım ayında çekimleri tamamlandı. Film şu an kurgu aşamasında olup kadrodaki bir çok ismi etkilemişe benziyor. Şu ana kadar sadece filmin kamera arkası görüntülerinden çok küçük kareler paylaşılırken daha henüz filmin fragmanı paylaşılmadı.

Ben dahil olmak üzere herkes 22 Aralık 2021 tarihine odaklanmış vaziyette. Zira film o tarihte tüm dünyada gösterime girmiş olacak

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın