Lohusa film incelemesi

Lohusa film incelemesi

Senaryosunu Gupse Özay’ın yazdığı yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün üstlendiği ve başlıca rollerinde Gupse Özay, Ecem Erçik, Aytaç Şaşmaz, Hasibe Eren, Merve Dizdar gibi birbirinden ünlü isimler rol aldı.

Çok kısa spoiler verecek olsam dahi Lohusa filminin kısaca konusuna değinmek gerekirse, Burcu (Gupse Özay), yeni doğum yapmış bir lohusa kadındır. Burcu, doğum sonrası yaşadığı hormonal değişimler, uykusuzluk ve bebekle ilgilenmenin yoğunluğu ile başa çıkmaya çalışmaktadır. Bu süreçte Burcu, hem kendisini hem de etrafındakileri komik ve tuhaf durumlara düşürecektir.

Filmi izlerken Gupse Özay, Burcu rolünde oldukça başarılı bir performans sergilediğini görebiliyoruz. Özay, karakterin duygusallığını, komikliğini ve yorgunluğunu başarıyla yansıtıyor. Ecem Erçik, Burcu’nun arkadaşı Ayşe rolünde çok eğlenceli ve sempatik bir oyunculukla karşımıza çıkarken, Aytaç Şaşmaz, Burcu’nun eşi Hakan rolünde hiç sırıtmadan izleyicilere iyi bir oyunculuk sergilerken Hasibe Eren ve Merve Dizdar da yan rollerde oldukça iyi performanslar sergiliyorlar.

Kıvanç Baruönü, filmi akıcı bir tempoda yönetiyor. Baruönü, komedi ve dram sahnelerini dengeli bir şekilde kullanarak izleyiciyi eğlendirmeyi ve duygulandırmayı başarıyor.

Gupse Özay tarafından yazılan senaryo, gerçekçi ve samimi bir dille yazılmış. Senaryo, lohusa kadınlarının yaşadığı zorlukları ve duyguları mizahi bir şekilde ele alıyor. Hikayenin bazı bölümleri tahmin edilebilir olsa da, genel olarak senaryo sürükleyici ve eğlenceli bir yapıya sahip.

Genel Değerlendirme:

Lohusa, lohusa kadınlarının yaşadığı zorlukları ve duyguları mizahi bir şekilde ele alan bir film. Film, Gupse Özay’ın başarılı oyunculuğu ve Kıvanç Baruönü’nün akıcı yönetmenliği ile izleyiciyi eğlendirmeyi ve duygulandırmayı başarıyor.

Lohusa filmini izlemeniz gereken bazı nedenler:

  • Gerçekçi ve samimi bir film
  • Komik ve duygusal bir hikaye
  • Gupse Özay’ın başarılı oyunculuğu
  • Akıcı bir tempo
  • Lohusa kadınlarının yaşadığı zorlukları ve duyguları anlamak için

Lohusa filmini beğenmeyecekseniz:

  • Kaba mizah sevmiyorsanız
  • Tahmin edilebilir hikayelerden hoşlanmıyorsanız
  • Ağır dram filmlerini tercih ediyorsanız

Lohusa filmini izlemeden önce bilmeniz gerekenler:

  • Filmin bazı sahneleri argo kelimeler içeriyor.

Lohusa filmi, lohusa kadınlarının yaşadığı zorlukları ve duyguları mizahi bir şekilde ele alan bir film. Film, Gupse Özay’ın başarılı oyunculuğu ve Kıvanç Baruönü’nün akıcı yönetmenliği ile izleyiciyi eğlendirmeyi ve duygulandırmayı başarıyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın