DOLAR 32,3719 0.16%
EURO 34,9716 -0.32%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN 22716840.83973%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Lise öğrencisinden uluslararası akran eğitmenliği başarısı

Lise öğrencisinden uluslararası akran eğitmenliği başarısı

ABONE OL
16 Haziran 2021 13:38
Lise öğrencisinden uluslararası akran eğitmenliği başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisar Okulları Yazma Becerileri Merkezi, Avrupa Yazı Merkezi Derneği (EWCA) ve Ortadoğu/ Kuzey Afrika Yazı Merkezi Derneği (MENAWCA) üyesi olarak bölgedeki üniversiteler yanında yer alan birkaç okuldan biri. Okulun Yazma Becerileri Merkezi gelişme alanları yaratmak üzere bu kuruluşlarla birlikte çalışmakta. Merkezde yazı becerilerinin yanı sıra, öğrencilerin akran eğitimi konusunda da birbirlerine yol göstererek deneyim kazanmaları hedefleniyor. Yazma Becerileri Merkezi’nde akran eğitmen olarak ikinci yılını tamamlayan Yasmin E. tüm üniversite öğrencilerini geride bırakarak, tek lise öğrencisi olarak bu yıl MENAWCA’nın Üstün Eğitmen ödülünü kazandı. Ödül Türkiye’den bir lise öğrencisine ilk kez verildi.

Ödül örnek şekilde hizmet veren ve yazarlık niteliklerine sahip eğitmenlere veriliyor

MENAWCA Yazı Merkezi Üstün Eğitmen Ödülü; “üniversitelerde, lisansüstü programlarda ve diğer okullarda öğrencilere örnek şekilde hizmet veren, aynı zamanda yazarlık niteliklerine sahip” eğitmenlere verilmekte. Ödül kriterleri doğrultusunda; yenilikçi ders verme teknikleri, ders kalitesi, çevrimiçi derslerdeki performans, Yazma Becerileri Merkezi felsefesinin doğru uygulanması ve dersin ötesinde Yazma Becerileri Merkezine katkılar değerlendirilmekte.

Uzaktan eğitim döneminde akranlarımla empati kurmam ders kalitemi etkiledi

Yasmin E. bu ödüle; öğretmen tekniği, Yazma Becerileri Merkezi felsefesine olan hakimiyeti, merkezin felsefesini çevrimiçi çalışmaya uyarlaması, öz farkındalığı ve üstün gayretleri ile aday gösterildi. Yasmin ödülle ilgili duygularını paylaştı: “Yüz yüze olduğumuzda, derslerimin hiçbirinde neredeyse hiç sorun yaşamadım. Tek çabam yazma merkezinin gerçek felsefesini açıklamaya çalışmaktı. İnternete girdikten sonra işlerin böyle devam edeceğini düşündüm ama herkesin motivasyonu düştü. Okul ve ödevler devam ederken yazarlarımla ilgili sorunlar fark etmeye başladım. Bazıları sorumluluklarının farkında bile değildi. Kameralarını kapatıyorlardı ve mikrofonlarından tuhaf arka plan sesleri duyabiliyordum. Fiziksel olarak orada olsalar da zihinsel olarak benimle değildiler. İşin en kötü yanı, yüz yüze olmadığımız için onlar üzerinde hiçbir kontrolüm yoktu. Ama bir süre sonra, onlarla aynı durumda olduğumu onlara göstermem gerektiğini fark ettim. Bu nedenle, her oturuma sıcak bir karşılamayla başladım. Onlara onların öğretmeni olmadığımı ve bu yüzden benimle rahat olabileceklerini hissettirdim. Çok işe yaradı! Bu deneyim bana öğretmenlikte sabır, hoşgörü ve sohbetin büyük bir yer tuttuğunu gösterdi.

Bu ödül Türkiye’den bir lise öğrencisine ilk kez verildi

Hisar Okulları Yazma Becerileri Merkezi Koordinatörü Jeffrey Gibbs: “Hisar Okulları olarak, Türkiye’deki ilk ve orta dereceli bir okulda akran eğitmenler tarafından yönetilen ilk Yazma Becerileri Merkezi’ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Merkez, öğrencilere kapısını 2019-2020 eğitim öğretim yılında açtı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi lise ve üniversitelerin çoğunda bulunan yazma becerileri merkezleri, Avrupa’daki yüksek öğrenim kurumlarında da giderek yaygınlaşmakta. Bu merkezlerin felsefesi, okulumuzun her öğrencinin tam potansiyeline ulaşmasına yardımcı olma hedefiyle birebir örtüşmektedir. Akran eğitimi bu programın ayrılmaz bir parçası ve ödül bu alandaki başarısı nedeniyle Türkiye’den bir lise öğrencisine ilk kez verildi.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.