LGS sınavı öncesi çocuklara ve ailelerine küçük tüyolar

20 Haziran günü Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yapılırken bu yıl yaşanan korona virüs salgını yüzünden LGS sınav sisteminde büyük değişiklikler yapıldı. LGS sınavına öğrenciler kendi okudukları okulda girecekler ve yanlarında sadece kalem, kalemtıraş, silgi, su ve kimlik belgelerini getirebilecekler.

LGS sınavına hazırlanan çocuklar ve ailelerine Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Nesteren Gazioğlu yapmaları gerekenleri anlattı

Öğrenciler daha önce hiçbir sınava maske ile girmedikleri için kendilerine mutlak saat ve sürede bir deneme sınavı yapmalarının gerekli olduğunu söyleyen Nesteren Gazioğlu sınav öncesi öğrencilerin sosyal medyadan uzak durması gerektiğini, ağır yemeklerden uzak durmalı ve düzenli uyku almalarının önemine dikkat çekti. ‘Elimden gelenin daha iyisi yapacağım’ tarzı olumlu telkinlerin öğrencilere yararlı olacaktır.

Sınavdan bir gün önce yürüyüş yapmanın, sınavın öncesi son gecede erken yatılmasını ve sınav sabahı güzel bir kahvaltının faydalı olacağını ifade eden Nesteren Gazioğlu diğer tüyoları şöyle sıraladı.

Sorulara daha iyi odaklanmak için gözlerinizi 30 saniye kapatıp soruya daha iyi odaklanabilir, cevap konusunda tereddüt duyduğunuz sorulara işaret koyarak daha sonra geri dönüp cevaplandırmanız daha doğru olur. Dikkatinizin dağıldığı durumlarda dik durarak derin bir nefes alın ve hedefinizi hatırlayın.

LGS sınavına çocukları hazırlanan aileler de devamlı olarak çocuklarını destekleyici ve motive edici konuşmalar yapmalı diyen Nesteren Gazioğlu sınav sonrası ailelerin çocuklarına Nasıl geçti?”, “Sorular nasıldı?”, “Niye yapamadın?” gibi sorular sormaması gerektiğine dikkat çeken Gazioğlu, önemli olan sınav öncesi ve sınav sonrasında çocuklarının duygularını anladıklarını anlatan mesajlar vermesi gerekir diyerek açıklamalarını tamamladı.

Bir yanıt yazın