DOLAR 32,4092 0.26%
EURO 35,3430 0.14%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22912792.20002%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

“Leylek Çocuk Kitapları” Hangisi Doğru Top? adlı kitabıyla minik okurlarını okumaya teşvik ediyor
  • Magazin Name
  • “Leylek Çocuk Kitapları” Hangisi Doğru Top? adlı kitabıyla minik okurlarını okumaya teşvik ediyor

“Leylek Çocuk Kitapları” Hangisi Doğru Top? adlı kitabıyla minik okurlarını okumaya teşvik ediyor

ABONE OL
5 Kasım 2020 03:49
“Leylek Çocuk Kitapları” Hangisi Doğru Top? adlı kitabıyla minik okurlarını okumaya teşvik ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

#KitapOkumayıSeviyorum mottosuyla yayın hayatına eylül ayında başlayan ve yayın çizgisini, merkezine nitelikli çocuk edebiyatını alarak belirleyen Leylek Çocuk Kitapları’nın yeni kitabı “Hangisi Doğru Top?” raflarda yerini aldı. Eserleri ABD’deki İletişim Tasarımı Ödülü dahil birçok prestijli ödüle layık görülen Katarína Macurová’nın yazıp resimlediği Hangisi Doğru Top?, okurlarını minik bir ayının hikâyesinde yolculuğa çıkarıyor.

Çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmayı hedefleyen Leylek Çocuk Kitapları’nın yayımladığı, Katarína Macurová tarafından yazılan ve resimlenen “Hangisi Doğru Top?” oyun oynayabileceği bir top arayan Simbi ismindeki minik bir ayının hikâyesini anlatıyor.

0-6 yaş arası minik okurlara canlıların kendilerine has özellikleri hakkında düşündüren eğlenceli bir hikâye sunan ve süngerli oval köşesiyle ebeveynlerin gönül rahatlığıyla çocuklarına alabileceği bir kitap olan “Hangisi doğru Top?”; oyun, çocuk dünyası, hayal gücü, istekler, karar verme ve eğlence gibi kavramları minik okurlara tanıtıyor.

Kitap Hakkında

Simbi oyun oynayabileceği bir top istiyor. Bütün topları deniyor. Bulduğu toplar ya çok büyük, ya çok küçük, ya da çok ağır…

Hiçbiri oynaması için uygun değil. Doğru topu nasıl bulabilir ki? Acaba Simbi istediği topu bulabilecek mi? İstediği topu arayan minik bir ayının eğlenceli mi eğlenceli hikâyesi.

Leylek Çocuk Kitapları Hakkında

2020 yılının eylül ayında ilk kitaplarını yayımlamaya başlayan Leylek Çocuk Kitapları yayın çizgisini, merkezine nitelikli çocuk edebiyatını alarak belirlemiştir. Çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve kitabı çocukların hayatının bir parçası haline getirmek çocuk edebiyatının işlevlerindendir. Bu amaçla çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmayı hedeflemektedir.

Sorgulayan, yaratıcı bireyler yetiştirmede kitap okuma alışkanlığı kazandırmak önemli bir etkendir. Okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak için çocuğun kitapla etkileşimi en doğru biçimde gerçekleşmelidir. Bu noktada çocuğun kitapla etkileşiminde aile-çocuk ve öğretmen-çocuk iş birliği önemlidir. Leylek Çocuk Kitapları çocuk ve kitap etkileşimin en doğru biçimde gerçekleşmesi için çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.

Leylek Çocuk Kitapları listesine alacağı kitaplarda “çocuğa görelik”, “çocuk gerçekliği” ve “edebi nitelik” arar. Çocuk-edebiyat-sanat etkileşiminin kapısını aralayan resimli çocuk kitaplarında metin kadar resmin niteliğini de önemser.

Çocuk kitaplarını okumaktan keyif alan bir kadrosu vardır

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.