Lazerle Göz Çizdirme ile Görme Sorunlarına Etkili Çözüm

Lazerin sağlık sektöründe kullanılması ile beraber pek çok sorunun en iyi şekilde çözülebilmesinin de yolu açılmış oldu. Lazerle göz çizdirme ameliyatının yapılmaya başlandığı zamanlardan itibaren pek çok kişi gerekli koşulları sağlayarak hiç zaman yitirmeden bu ameliyat ile görme sorunlarından kurtuldular. Genel olarak lazerle göz çizdirme ameliyatını, kornea yapısı uygun olan ve ameliyat olmasını engelleyecek farklı bir sağlık sorunu olmayan insanlar yaptırabilirler. Ameliyatın başarılı bir şekilde yapılabilmesi adına Dr. Berkant Bozdağ tarafından dikkatli bir şekilde muayene ve testler yapılır. Bunun sebebi ise kişinin herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmadan gözlerindeki görme bozukluğunun giderilmesinin istenmesidir.

Lazerle Göz Çizdirme ile Görme Sorunlarına Etkili Çözüm

Lazerle Göz Çizdirme Ameliyatı Tek Bir Teknikle mi Uygulanır?

Sağlık alanında var olan gelişmelerin en iyi şekilde kullanılmaya başlaması ile beraber artık lazerle göz çizdirme ameliyatı konusunda da ciddi anlamda değişmeler meydana gelmeye başladı. Böylelikle ameliyatı yaptırmak isteyen kişinin yaşı, göz numarası, kornea kalınlığı gibi farklı detayların dikkatli bir şekilde incelenmesi sonrasında hangi tekniğin kullanılacağına karar verilir. Bu aşamada en önemli detay ise kornea topografisi olmaktadır. Topografi sonucunda çeşitli parametrelerin detaylıca incelenmesi ile beraber en uygun tekniğin hangisi olduğu netleştirilecektir.

Konu lazerle göz çizdirme ameliyatı olduğu zaman insanların karşılarına ilk lasik tekniğinin çıkması şaşırtıcı değil. Yaklaşık 30 senedir aktif olarak kullanılan bu teknik, uzman isimler tarafından gerçekleştirilmesi halinde son derece etkileyici sonuçlar elde edilmektedir. Gözün uyuşturulmasının ardından korneada dikkatlice flep oluşturulur. Ardından da oluşturulan korneal flepin altında bulunan dokuya lazer ışınları gönderilir. Lasik tekniği kullanılarak yapılan lazerle göz çizdirme ameliyatı ile hipermetrop, astigmat ve miyop görme bozuklukları rahatlıkla giderilir. İşlemin sonrasında göze dikkat edilmesi ve damlaların doğru şekilde kullanılması ile beraber ertesi gün görsel netlik fark edilir.

Lazerle Göz Çizdirme - Veni Vidi Göz

Son dönemlerde lazerle göz çizdirme denildiği zaman akla ilk gelen teknik ise No Touch Lazer. Bu tekniğin en büyük özelliği, göze asla temas edilmeden gerekli olan işlemlerin son derece kısa bir süre içerisinde yapılabilmesidir. Teknik kullanılırken de aynı lasik tekniğinde olduğu gibi öncesinde göze damla anestezi uygulaması yapılır. Kişi ameliyat süresi boyunca yalnızca üzerinde yanıp sönecek olan ışığa bakacaktır. Tekniğin uygulanması esnasında göze vakum uygulanmadığı için kornea yapısı dik ve ince olan kişiler için de son derece uygun bir yöntem olarak bilinir. Bu tekniğin uygulanması sonrasındaki ilk 48 saatlik süre içerisinde ağrı oluşması son derece normaldir. Hipermetrop haricinde diğer görme bozukluklarına karşı etkili çözümler sunan bu teknikte görsel netlik ise 5 gün sonrasında ortaya çıkar.

Gözde kendini gösteren görme bozukluklarının giderilmesi adına gerçekleştirilen lazerle göz çizdirme ameliyatlarında en iyi sonuçların elde edilmesi için mutlaka gerek öncesinde gerekse sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiği ile alakalı net bilgilere sahip olmak gerekir. Sorunsuz bir şekilde görme sorunlarından kurtulmak isteyen herkes, https://www.berkantbozdag.com/ üzerinden konu hakkında detaylı bilgileri alabilir.

 

Bir yanıt yazın