DOLAR 32,5171 0.29%
EURO 34,5645 0.14%
ALTIN 2.494,090,46
BITCOIN 2044463-0.72456%
İstanbul
23°

AÇIK

21:18

YATSIYA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Koza Tiyatrosuna haksızlık mı yapılıyor?

Koza Tiyatrosuna haksızlık mı yapılıyor?

ABONE OL
4 Ocak 2020 02:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her sezon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kültür Merkezlerinde her ay oyunlar sergileyen, tiyatronun evrensellik ilkesine sadık, sektöründe tanınan ve bilinen nadir tiyatrolardan biri olarak 2019-2020 sezonu için de Büyükşehir Belediyesi’ne 7 adet çocuk 3 adet yetişkin oyununun sahnelenmesi için başvuru tarihleri içinde başvuruda bulunan Koza Tiyatrosu‘na İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen olumsuz yanıt üzerine Koza Tiyatrosu tarafından basına bir açıklama gönderildi.

KOZA TİYATROSU BASIN AÇIKLAMASI

Koza Tiyatrosu olarak 50′ nin üzerinde çocuk oyunları yazan ve oynayan bizler  27 yıldır çocuk ve yetişkin oyunları sahneleyen, il  ve ilçe milli eğitimlerden izinli olup, hiçbir dönemde perdesini kapatmamış, hiçbir siyasi gruba dayanarak yol almamış, her sezon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kültür Merkezlerinde her ay oyunlar sergileyen, tiyatronun evrensellik ilkesine sadık, sektöründe tanınan ve bilinen nadir tiyatrolardan biri olarak 2019-2020 sezonu için de Büyükşehir Belediyesi’ne 7 adet çocuk 3 adet yetişkin oyununun sahnelenmesi için başvuru tarihleri içinde başvuruda bulunulmuş, ,ancak telefonla edinilen şifai bilgiye göre Tiyatromuzun oyunlarının Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı tarafından oluşturulmuş komisyonda uygun görülmediği öğrenilmiştir.

Uygun görülmeme sebebi tarafımıza açıklanmamış ve bu durum muallak bir süreç oluşturmuştur.

Çocuk oyunlarımız pedagog eşliğinde yazılan, çocukların gelişimine uygun, içeriği son derece görsel eğitim niteliğinde olan oyunlardır. Yetişkin oyunlarımız ise geçmişte tiyatronun önde gelen sanatçıları tarafından sahnelenmiş oyunlardır.

Kısacası oyunlarımızın içeriğinde hiçbir suretle din, dil, ırk, mezhep ve siyasi düşünceler yer almamaktadır. Bu sebepledir ki çeyrek asrı aşkın sürece ayakta kalan tiyatromuza sebep dahil gösterilmeden verilen ret cevabı bizleri son derece üzmüştür.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.