Komşumuzu Kim Öldürdü ? oyunu sezonun iddialı oyunlarından biri olmaya aday!

” Komşumuzu Kim Öldürdü ? ” şeker tadında, abartısız, yerli yerinde bir komedi.İzlemenizi, öneririm.

Komşumuzu Kim Öldürdü ? oyunu sezonun iddialı oyunlarından biri olmaya aday!

Kaan Erkam’ın yazdığı, Ayşen İnci’nin yönettiği, ” Komşumuzu Kim Öldürdü ? “, hiç kuşkusuz, sezonun hoş armağanlarından biri.

İnce esprilerle bezenmiş, küfüre, argoya sığınmamış, bayağlıklara düşmemiş güzel, düzeyli bir komedi izlemenin tadını özleyenler, bu oyunu kesinlikle kaçırmamalı.

Ayşen İnci, bunca yıllık deneyimini ustalığına katarak, seyirciyle olan iletişimi başarıyla sağlamış.Duygunun, aklın uyumlu beraberliğinde gerçekçi karakter yorumları yaratılmasını sağlamış.Oyunun sahne üstü trafiğinin kusursuzluğunu da özellikle belirtmek isterim.

Çağla Çubuk yaşar kıldığı ‘Canan’ karakteriyle dört dörtlük bir oyunculuk sergiliyor ve izleyiciden tam not alıyor.Gökhan Yeti ” Borderline ” nın ardından yine başarılı bir yoruma daha imzasını atmış.Çetin Karaman, Cansu Tekoluk, Burcu Duygu Almaç, Nisa Uysal, Alper Öztürk, İlkin Oğuzhan Çakır ve emekli Tümgeneral rolünde Niyazi Gezer içten, temposu bir an bile düşmeyen oyunculuklarıyla, fizikleri, beden dilleri, tepkileri, tonlamalarıyla esere çok şey katmışlar.

Hele Niyazi Gezer’in sahnenin ‘ tahta’ sıyla başlayan temennası, eski gelenekleri hatırlatması bakımından o kadar önemliydi ki.

Tekstinden, rejisine, başarılı oyunculuklarından, sahnelenişine ” Komşumuzu Kim Öldürdü ? ” şeker tadında, abartısız, yerli yerinde bir komedi.İzlemenizi, öneririm.

Pınar Çekirge / Magazinname.com

Bir yanıt yazın