Kolay yoldan sosyal medya fenomeni olmanın yolları!

Kolay yoldan sosyal medya fenomeni olmanın yolları!

Önüne gelen sosyal medya fenomeni oluyor. Sizin onlardan neyiniz eksik?

Artık sosyal medya adeta hayatımızın bir parçası oldu. Birçoğumuz hemen hemen her gün sosyal medyaya en az günde bir kez giriyoruz. Bazılarımız takipçilerinin paylaşımlarını takip ederken bazılarımızda Türkiye’nin gündemini sosyal medya üzerinde takip ediyoruz.

Fenomen nedir?

Sosyal medyanın yaygınlaşmasının ardından artık sosyal medyada fenomen denilen bir kavram oluştu. Peki önce fenomen nedir?, Ne anlama gelir bunlara şöyle kısaca bir göz atalım.

Fenomen kelimesi Fransızca “Phenomene” kelimesinden gelmiştir. Tabi bizim fenomen konumuz internet fenomenleri olduğu için kelimenin nereden geldiğinin çok büyük bir önemi yok.

İnternet fenomeni kimdir?

İnternet fenomeni demek yaptığı paylaşımlarla kitleleri etkileyen ve peşinden sürükleyen insan anlamına gelir. Normalde ilgilendiği alanlardaki paylaşımları, yorumları ile takipçilerinin dikkatini çekmesi gerekir. Ama günümüzde bu özellik çok kullanılmıyor.

Bu arada internet fenomeninin kelime anlamı soysal medyada hayranlık uyandıracak paylaşımlar yapan kişiye denir. Ama maalesef ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde bu anlamda fenomen sayısı sınırlıdır.

Fenomenlerin yüksek sayıda takipçileri vardır, ama onlar takipçilerinin çok ama çok az bir kısmına takip yapar. Bazı fenomenler için sosyal medya aslında onlar için kazanç kapısıdır. Yani bir nevi ticarethane. Belli bir ücret karşılığı ürün tanıtırlar, veya kişileri lanse ederler. Bunlarda da ciddi paralar kazanırlar ve bu paralardan vergi vermezler.

Kadın fenomenler cesur pozlarla kısa sürede fenomen oluyorlar

Sosyal medyada cesur paylaşımlarla fenomen olan birçok kadın mevcut. Yaptığı tek şey vücudunu sergilemek. Bu sadece ülkemiz için geçerli bir şey değil. Maalesef tüm dünyada yaygın olan bir olay. Her gün seksi bir paylaşım ve altına etiket kelimelerle dakikalar içerisinde binlerce beğeni ve yorum alan yüzbinlerce sosyal medya fenomeni var. Maalesef bu tip fenomenlerin büyük çoğunluğunun ne bir hayat felsefeleri, ne bir değer yargıları var. Amaç sadece beğenilmek.

Ucuz paylaşımlarla gündeme gelen birçok ünlü kişi var

Bunun yanında ünlü oyuncular, sanatçılar, siyasiler de var. Bunları da fenomen kategorisine alabiliriz. Paylaşımları kısa sürede büyük beğeni alan, yaptıkları yorumlar medyaya kadar düşen birçok tanınmış isim var. Burada üzücü olan bir konu, zaten belli bir şöhreti olmasına rağmen yaptıkları ucuz paylaşımlarla gündeme gelme çabaları. Kariyerinde ciddi işler başarmış bir çok ünlü kadın isim de biraz önce kısa yoldan fenomen olanlar gibi cesur pozlarını, bikinili pozlarını paylaşarak magazin haberlerine konu olma çabasına giriyor.

Hediye dağıtarak fenomen olma “ Sahtekarlık”

Bazı kişilerde fenomen olmak için sosyal medya üzerinden çekilişle hediye dağıtırlar. Ama o vaat edilen hediye gerçekten dağıtılır mı orası bir muamma. İşte şu hesabı takip eden ve beğeni yapana çekilecek kura karşılığı şu marka cep telefonu gibi hediye vereceklerini söylerler. Bu sayede ciddi oranda takipçi kazanırlar. Maalesef sosyal medya kullanıcılarının birçoğu bu yalana inanır ve o kişiyi takip etmeye başlar. Kim tanımadığı bir adama beni takip ettin diye 10-12 bin liralık cep telefonu hediye eder. Şahsen benim aklım bunu almıyor. Hatta ve hatta böyle sahte çekiliş yapanları dahi tanıyorum. Kendi ifadeleriyle “ben salak değilim. Tanımadığım adama neden telefon vereyim. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Amacım sadece takipçi sayım artsın diye böyle yapıyorum” dediklerine en az 8-10 kez bizzat şahit oldum.

Başkalarına sataşarak sosyal medya fenomeni olmak

Bu tip kısa yoldan fenomen olanların haricinde birde farklı bir fenomen olma yöntemi var. Başkalarına çamur at izi kalsın tarzı paylaşımlar yaparak kendisine ciddi takipçi kazananlar var. Bunların hedef kitleleri maalesef kadın sosyal medya takipçileri. Ünlü isimlere laf sokarak fenomen olmuş bazı kişiler vardır. İşin en ilginç kısmı bu kişilerin video paylaşımlarında doğru dürüst iki kelimeyi bir araya getiremedikleri halde insanların onları takip etmesi.

Kısa yoldan sosyal medya fenomeni olmak isteyenler için aslında bu yazı bir rehber gibi oldu. Yazılanların hepsini uygulayıp, uygulamamak sizin elinizde. Ama şu bir gerçek ki sosyal medya fenomenliği benim neyime!

Bir yanıt yazın