Koku Akademisi kurucusu Bihter Türkan Ergül basın mensuplarıyla bir araya geldi

Geçtiğimiz hafta dünyanın sayılı koku uzmanları arasında bulunan Bihter Türkan Ergül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kokunun geçmişten günümüze hikayesi, Anadolu coğrafyasında açılan Türkiye’nin ve dünyanın ilk Koku Akademisi’nin faaliyetleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Koku Akademisi kurucusu Bihter Türkan Ergül basın mensuplarıyla bir araya geldi

Geçtiğimiz hafta dünyanın sayılı koku uzmanları arasında bulunan Bihter Türkan Ergül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kokunun geçmişten günümüze hikayesi, Anadolu coğrafyasında açılan Türkiye’nin ve dünyanın ilk Koku Akademisi’nin faaliyetleri basın mensuplarıyla paylaşıldı.

 Etkinlikte köklü koku kültürünü tarihten alarak bugüne adapte eden Koku Akademisi Kurucusu ve Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül, ilk olarak kokunun Hititler’den Osmanlı’ya, Osmanlı’dan günümüze kadarki hikayesinden ve kokuyla olan yolculuğundan bahsetti. Çocukluğundan bu yana kokularla yakından ilgilendiğinden bahseden Ergül, tarihin de hayatında büyük bir tutku olduğunu dile getirerek kokuya karşı duyarlılığından dolayı tarihini araştırarak koku uzmanlığı serüvenine girdiğini belirtti. Konuşmasının devamında ise Koku Akademisi’nin eğitim modellerinden de bahseden Ergül, akademinin uluslararası standartta bir mesleki eğitim programı olduğunun altını çizerek, katılımcıların eğitim sonrasında parfümör, parfüm satın alma – pazarlama gibi alanlarda meslek edinebileceklerinden bahsetti.

 

Kokunun hammaddeleriyle birlikte Koku Akademisi öğrencilerinin ürettiği kokuların da deneyimlendiği etkinlikte katılımcılar, aynı zamanda kokladıkları kokuların içeceklerini içme deneyimi yakaladılar. Bihter Türkan Ergül konuşmasının devamında, tasarladığı parfümlerin içeceğinin de üretileceğinden bahsederek koku tarihinde büyük bir farklılık yaratılacağının altını çizdi. Etkinliğin devamında ise basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergül, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

 

Bihter Türkan Ergül kimdir?:

1978 Bulgaristan doğumlu olan Bihter Türkan Ergül 6 yaşında Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 32 yıldık koku ilmi ile ilgilenen Ergül eğitimini psikoloji üzerine yaptı. Sosyal bilimler mezunu olan Bihter Türkan Ergül kokunun insan psikoloji üzerindeki etkileri konusunda çalışmalar ve araştırmalarda bulunuyor.Türkiye de ve Dünyamızda ilk olan Koku Akademisi’ni kuran Ergül, dünyanın sayılı koku uzmanları arasında bulunan Ergül  Hollywood starları, dünya liderleri, sanat ve siyaset camiasının en çok bilinen yüzleri için kişiye özel tasarladığı eşsiz parfümleri ile tanınıyor.

Bir yanıt yazın