DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2272623-0.58988%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kadınlar dijital eğitimle iş sahibi olacak

ABONE OL
21 Kasım 2022 18:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin İşte Kadın Derneği ile başlattığı Dijital Dünyada Kadın Girişimciler Projesi kapsamında, evde üretim yapan ya da küçük ölçekli işletme sahibi 100 kadına eğitim verilecek

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ve İşte Kadın Derneği, bir yıl boyuna devam edecek Dijital Dünyada Kadın Girişimciler Projesi başlattı.

Proje kapsamında, evde üretim yapan ya da küçük ölçekli işletme sahibi 100 kadın eğitim alacak.

Projenin tanıtımı dolayısıyla İSTESOB Genel Merkezi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İşte Kadın Derneği Başkanı Gülhan Akyazı, projenin bir yıllık olduğunu belirterek, öncelikle yüz yüze eğitim verileceğini, dijital beceriler, dijital Güvenilir Rulet Siteleri pazarlama, e-ticaret ve dış ticaret konularında eğitimler düzenleyeceklerini anlattı. Akyazı, “5 gün süren bu eğitimler sonucu bir anket çalışması yapacağız. Buradan elde ettiğimiz verilere göre revizyona gidebiliriz. Asıl hedeefimiz online eğitim vermek” şeklinde konuştu.

“PROJEYLE KADINLARIMIZI İŞ SAHİBİ YAPACAĞIZ”

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz da birliklerinin, mazisi asırlara dayanan bir Ahi teşkilatı olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir Rulet Oyna bir kalkınma için kadınların gücüne ihtiyaç duyulduğunu, toplumun her kesiminden insanın iş hayatına katılmasının önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“İnşallah bu projeyle ülkemize ve şehrimize büyük katma değer sağlayacağız. Bu projeyle de birçok kadınımızın iş sahibi olmasını, işlerini geliştirmelerine imkan sağlayacağız. İstihdam hedefiyle yola çıkan, işini büyütmek isteyen kadınlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

BAŞVURU WEB’DEN YAPILABİLİR

İşte Kadın Derneği Yöneticisi Elif Nur Tosun ise proje ile kadın girişimciliğin desteklenmesini hedeflediklerini aktararak, şunları kaydetti:

“Katılımcılarımızı e-ticaret sistemine entegre edeceğiz. İhracata yönelik teşvik edeceğiz. Evde üretip internette satış yapan veya küçük işletme sahibi kadınlarımızın sayısı oldukça fazla. Bu kadınlarımıza ulaşmak istiyoruz. Ticaret hayatında rehberlik yapacağız. Kadınlarımız İşte Kadın Derneği web sitesinden form doldurarak projemize başvurabilirler. İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Kayseri’ye geziler düzenleyerek kadınlarımıza ulaşmaya çalışacağız.”

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.