“Johnny” film incelemesi

“Johnny” film incelemesi

Akşam sakin kafa bir film izlemek için Netflix aboneliğime tıkladım. Ve birkaç gün önce tanıtımlarını gördükten sonra film izleme listeme eklediğim 2022 yapımı bir Polonya filmi olan Johnny filmini izlemeye başladım.

Nedendir bilmem ama ne zaman bir Polonya yapımı filmi izlesem başlarda bana kesin soğuk ve itici geliyor. Tıpkı Johnny filminde olduğu gibi. Filmin yönetmenliğini üstlenen Daniel Jaroszek bana göre izleyen herkesin kendisini sorgulayacağı ve bam teline basacağı bir filme imza atmış. Hatta filmi ilmek ilmek işlemiş.

Filmimizin iki ana karakteri var aslında biri filme de adını veren Dawid Ogrodnik’in hayat verdiği asıl adı Jan Kaczkowski olan ama Johnny adını kullanan rahibimiz ve Piotr Trojan’ın hayat verdiği ufak tefek suçlardan devamlı cezaevine girip çıkan Thomasz karakterleri.

Gelelim kısaca filmimizin konusuna . Film, Puck’ta bir huzurevini işleten Katolik rahip Jan Kaczkowski’nin hayatını konu alıyor. Ve bir gün Thomsz ile rahibimizin yolları bir şekilde Puck’ta bir huzurevinde yolları kesişiyor.

Film aslında isterse ve desteklenirse herkesin hayatlarının değişebileceğini gösterirken film rahip Kaczkowski’nin hastalara ve personele olan şefkatini, mizah anlayışını ve hayata karşı tutkusunu anlatıyor.

Filmi biraz daha anlatırsam izlemenize gerek bile kalmayacağı için sadece bu kadarı ile sınırlı tutuyorum. Bana göre film rahip Kaczkowski’nin hayatını gerçekçi ve dokunaklı bir şekilde anlattığı için sizlerden övgü alacağını hissediyorum.

Gelelim filmle ilgili eleştirilere ve olumlu yönlerine. Filmin eleştirilecek tek yönü durağan bir şekilde seyrediyor olması. Ama gerçek bir hikayeden alınma olduğu için film aslında dokunaklı hikayesi ile izleyicisini kısa sürede avuçlarına alıyor.

Ana karakterlerimizin oyunculukları mükemmele yakın. Zaten yönetmenimiz hakkında daha ilk satırlarımda övgülerimi yağdırmıştım. Senaryosu güçlü bir senaryo. Film ilham verici ve motive edici mesajları ile zaten sizi derinden etkileyecektir diye düşünüyorum.

Şayet dokunaklı ve gerçekçi fikayelerden hoşlanıyor ve mükemmel oyunculuklar süslenmiş ailece veya sevdiklerinizle birlikte duygusal dakikalar yaşamak istiyorsanız Johnny, Jan Kaczkowski’nin ilham verici hayatını anlatan güzel ve dokunaklı bir film. Film, her yaştan izleyiciye hitap edecek bir hikayeye sahip. Filmi izlerken hem gülecek hem de ağlayacaksınız.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın